Dobrý den, Máme v záhonu cibuli viz foto. Rozrůstá se sama a je jen na nať. V podstatě používáme místo porku a cibulové natě do vaření. Je poměrně tuhá, ale dobrá. Neznáte někdo její název?
Proč si myslím, že je to nějaký česnek? Asi si to myslím hodně blbě. Že? Cibule má duté listy a neroste takhle nahoru spořádaně. Fakt chutná a voní po cibuli?
Co jsem hledal tak možná pórek vytrvalý... jako cibuli jsem to nenašel. Ale nedávno jsem o jedné slyšel co se rozrůstá sama, ale asi to bude den porek...
Tento pór se pěstuje jako trvalka: První rok se podobá klasickému póru, v dalších letech tvoří dceřiné cibulky, z nichž se trsovitě rozrůstá.
Bratr rád experimentuje tak objednával semínka z Ruska. Krom šnitlíku různých chutí mi dal i pár semínek naťové cibule. Tím pádem můžu potvrdit, že čistě naťová cibule existuje. Bohužel odrůdu si nepamatuju. V popisech vlastností bylo, že vydrží na záhonu asi 5 let a my ji máme už skoro 10. Akorát teď už rok od roku dřív jde do květu. Kupoval tenkrát odrůdy vhodné pro Sibiř kde je krátké vegetační období, tak asi proto cibule roste a kvete tak rychle. Zato tomu jejich šnitlíku který má příchuť zeleného hrášku se u nás vysloveně daří.
liska5
Mám od jednoho zahrádkáře sibiřskou cibuli, co dělá trsy a malé cibulky z květenství. Ale má trubkovité listy, duté, jako každá cibule..
Ta naše je taky dutá . Je super že startuje dřív než klasický šnitlik na začátku jara když ještě nic jiného zeleného venku k jídlu není. Přes léto ale výzva nať docela hořká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.