Nejste přihlášen/a.
Letos, jak jsem se dočetla, to už nestihnu. Mám švestku - čtvrtkmen, tak se dostanu až do horní části koruny a tak otrhávám zkroucené listy,které jsou napadené mšicemi a zjistila jsem, že i ty nejmenší švestičky jsou červivé. Nemáte někdo dobrou zkušenost, jak zabránit červivosti a napadení mšicemi? Na jablůňkách a na jednom keřovém angreštu mám zase padlí, na stromkovém není. Je množství různých postřiků, nechtěla jsem stříkat, ale asi se tomu nevyhnu. Na broskvích a meruňkách je kadeřavost - i když soused mi stromky stříkal, tak stejně, na hrušce zase rez, no je to hrozné. Jak stromky ošetřujete, aby postřiků bylo co nejméně a použití bylo co nejjednodušší? Máte s něčím opravdu dobrou zkušenost, abych nedávala vnoučatům jedovaté ovoce? Děkuji za radu.
Postřikem proti pilatkám a to v době, kdy alespoň 75% květů již odkvetlo. Existuje i přírodní postřik (insekticid) Neem Azal.
Jinak lze i částečně zabránit červivosti švestek bílými lepovými pásy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.