Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nižší trvalky do polostínu

Od: sasanka* odpovědí: 7 změna:

Máte někdo zkušenosti s květinovým záhonem, kam dopadá slunce jen po část dne? Cca od 14h do večera. Je tam hlinitopísčitá půda, takže to chce spíš suchomilnější druhy, ne moc vysoké (do max. 40-50cm). Ráda bych tam vysadila trvalky jako základ, který budu doplňovat letničkami. Napadá vás, čemu by se tam moho dařit? Díky za rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Takové podmínky miluje hodně rostlin.
Z bylin mi pod keři roste i oregano i oregano zlaté, nižší. Saturejka horská vytrvalá, asi by to zvládla i mateřídouška citronová. Máta - ta odnožuje, tak se do skalky nehodí. I meduňka.
Vy ale máte dostatek slunce, takže cokoli.
Orlíčky. Rozchodníky, rozrazily, růže i mnohokvěté, iberka, tařice.. Plazivý jehličnan nebo zakrslý druh jehličnanů. Nižší žlutý keř tavolník. Ořechoplodec nebo mavuň jsou vyšší.

liska5
hodnocení

0x

Vřesy a vřesovce, klikva a tymián, to když se přidá rašelina.

Levandule, tam taky poroste, hosta neboli bohyšek, tráva ostřice pruhovaná, nízká - obojí je velmi dekorativní,

Nízké jsou tařice a floxíky, ty jsou kobercové

sasanka*
hodnocení

Díky. Rašelinu tam dávat nebudu, ale levanduli, ostřici i bohyšky už mám v plánu. Ještě něco výrazně kvetoucího bych ráda, myslím tím velké květy, ne kobercové rostliny. Přemýšlím o nižší třapatce, jestli seženu.

Měsíček, krásnoočko, krásenka..
Výrazná žlutá barva je vidět z větší dálky, než tmavé barvy květů.
Z travin i sivá kostřava na jaře září zajímavě stříbrně.
sasanka*
hodnocení

Díky, krásnoočko by se mi tam líbilo. Jdu na "lov" do zahradnictví, tak snad něco seženu :)

hodnocení

0x

Do polostínu můžete dát hostu /bohyšku/, různá vybarvení, na zimu se zcela zatáhne a na jaře vás překvapí, jak rychle vyrazí krásné listy.

aha, bohyšku máte, to jsem přehlédla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]