Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Listy muškátů schnou, šustí

Od: lenik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, měl by někdo nápad, co chybí či přebývá mým muškátům? V sadbovačích byly ok, po přesazení do truhlíků jim listy začínají schnout (šustit), některé listy žloutnou. Díky

Listy muškátů schnou, šustí
Listy muškátů schnou, šustí #2
Listy muškátů schnou, šustí #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Podle mne spálený sluncem. Někde jste měla chvilku choulostivé mladé rostlinky na sluníčku. Takto mladé rostliny nemohou ani na chvíli na sluníčko. Nechte to být, popřípadě za nějaký den takto poškozené odstranit. Snad se vzpamatují a budou pokračovat v růstu.

jofa*

Doplním na otázku , ...co jim chybí? Chybí jim hlavně substrát, kterého máte v truhlíku žalostně málo. Nevím, z jakého důvodu máte v tuhlících substrátu cca 5 cm pod okraj.

hodnocení

2x

Když je na rostlině kapka vody, dobře nastavená, funguje jako optická čočka, paprsky slunce pak spálí list. Nemůže to být takto?

doplněno 10.05.20 19:08:

Jofa, jojo, sluníčko, máte pradu. Úpal, úžeh? Dodnes nevím, co je co.

jofa*

babkazov: To vám přesně nepovím, ale tohle se mi stalo před mnoha a mnoha lety když jsem začínal s muškáty. Ve snaze aby rmladé rostlinky měly ihned to "nejlepší" jsem je vystavil na nějaký čas částí i sluníčku a bylo vymalováno. Nedělám si patent na rozum, že je to na 100%, ale na 90% si troufnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]