Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám avokádo ktéré je dlouhé cca 50cm skoro půl roku staré a stává se mě u něho, že mu usichají listy vždy od těch nejstarších, takže jich tam je pokaždé jen malý počet. Zajímalo mě jestli bych se dalo střihnout v půlce a nechat ve vodě, jestli by vypustilo kořeny, jestli by to případně nezlepšilo péči, když by to znova zakořenilo.
Děkuji
Z ustřižené špičky nezakoření. Ale často vyžene novou rostlinu po odstranění té původní až u země. Vaše má asi málo půdy a vláhy. To není pokojovka, to je strom, tak poroste pořád a hlavně se nepochopitelně větví. Nemá terminál, ale třeba dvě dlouhé boční větve. Mně vyrostlo vysoké asi 1,5m a s listy 30 cm a musela jsem ho odvézt někam do vestibulu v obřím květináči.
Jestli ze semen něco, tak liči. Nejlépe 3 vedle sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.