Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nejsem si jistá,jestli nebude vadit ošetření tekutým železem na list + fungicid?prosím vás odpovídejte,jen s jistotou,pokud se tu nachází nějaký zahradník,nebo má někdo zkušenosti.vím,že třeba existuje přípravek na broskvoně,který je v jednom fungicid proti kadeřavost+ na chlorozu,ale nevím jak u Baycoru.Chtěla bych ošetřit Rhododendrony.Děkuji moc za rady
Fungicidy, insekticidy a listová hnojiva míchám běžně. Tohle bych smíchal taky.
Tekuté železo má takovou žlutozelenou barvu, takže film na listech tento nádech má taky. Stříkal bych až na večer. Ráno je na listech rosa, listy natahují vodu a na postřik se už nemusí tolik dostat než zaschne. Taky se postřik vodou naředí. Ideální počasí na aplikaci je pod mrakem, bez větru a večer. Listy jsou suché a postřik dlouho zasychá.
No,snad by to nemělo vadit.ale dnes jsem tedy zatím stříkala železem brzy ráno a když bylo slunce ze západní strany,najednou jsem si všimla,že jsou listy žlutší.honem jsem keře porosila a přikryla stínovkami.Bylo by lépe to dělat už večer,přitom šlo jen o železo.Dlouho jsem hledala recenze až v jedné psali,že slunce může vadit po aplikaci,všude to také nepsali.Tak raději počkám pár dní,asi by se nejspíš nic nestalo,ale když jsem viděla reakce ,cca5hod.po postřiku,raděj jsem ostatní keře nedělala v kombinaci,jak jsem měla v plánu..Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.