Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití fungicidu Baycor s postř.na chlorozu

Od: juglans® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,nejsem si jistá,jestli nebude vadit ošetření tekutým železem na list + fungicid?prosím vás odpovídejte,jen s jistotou,pokud se tu nachází nějaký zahradník,nebo má někdo zkušenosti.vím,že třeba existuje přípravek na broskvoně,který je v jednom fungicid proti kadeřavost+ na chlorozu,ale nevím jak u Baycoru.Chtěla bych ošetřit Rhododendrony.Děkuji moc za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Fungicidy, insekticidy a listová hnojiva míchám běžně. Tohle bych smíchal taky.

doplněno 09.05.20 12:01:

Tekuté železo má takovou žlutozelenou barvu, takže film na listech tento nádech má taky. Stříkal bych až na večer. Ráno je na listech rosa, listy natahují vodu a na postřik se už nemusí tolik dostat než zaschne. Taky se postřik vodou naředí. Ideální počasí na aplikaci je pod mrakem, bez větru a večer. Listy jsou suché a postřik dlouho zasychá.

hodnocení

No,snad by to nemělo vadit.ale dnes jsem tedy zatím stříkala železem brzy ráno a když bylo slunce ze západní strany,najednou jsem si všimla,že jsou listy žlutší.honem jsem keře porosila a přikryla stínovkami.Bylo by lépe to dělat už večer,přitom šlo jen o železo.Dlouho jsem hledala recenze až v jedné psali,že slunce může vadit po aplikaci,všude to také nepsali.Tak raději počkám pár dní,asi by se nejspíš nic nestalo,ale když jsem viděla reakce ,cca5hod.po postřiku,raděj jsem ostatní keře nedělala v kombinaci,jak jsem měla v plánu..Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]