Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houba hnojník inkoustový - jak se ji zbavit

Od: yuki* odpovědí: 4 změna:

v trávníku a ve skalce se mi objevila houba hnojník inkoustový. jsou to obrovské trsy a ničí mi skalničky i trávník. Jak se ho zbavit? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Tak je zbašti,smaženice z něj jde udělat.Ale,nesmí se dva až tři dny po jídle pít nic s alkoholem.

JABRAKA

paja*
hodnocení

0x

Hnojník roste na výživných půdách , tak asi méně hnojit, letos ho zkusit všechen vykopat než se promění v hromady hnědého slizu a do trávníku dolomitický vápenec at se změní PH a do skalky , tam záleží jaké rostliny pěstujete, pokud tam máte azalky a rododendrony tak vápenec ne ,ale jinak bych ho použila i tam.Používáme ho taky ˇi do skalky , do trávy teda hlavně kvůli mechu spolu s vertikutátorem a Hnojníky se nám neobjevily.

hodnocení

0x
Souhlasim s Jabrakou. Kdo by co za to dal, ze nemusi kvuli smazenici stavat rano do lesa.
Nebo je prodavej alkoholikum, kteri se snazi prestat chlastat. Je to hotovej antabus.
To ze Ti roste na zahradce je u teto houby docela bezne. Ma rada mimo jine rozkladajici se dreviny.
Tady se trochu o odstranovani hub z travniku zminuji:
zahrada.cz/...

hodnocení

0x

houby většinou rády kyselou půdu, pak mě tedy napadá vápno a dát pH půdy trošku výš ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]