Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to třešeň?

Od: mh odpovědí: 3 změna:

Ve vzdálenosti 10 metrů od vzrostlého stromu třešně se objevily takovéto výrustky, které mají listy shodné s třešněmi. Výrustky vyrůstají z kořenů, které se táhnou v zemi neznámo až kam. Nevím, že by třešně takto odnožovaly. Děje se tak dokonce u dvou stromů třešní. Co to tedy je? Děkuji za rozřešení.

Je to třešeň?
Je to třešeň? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Některé vegetativně množené podnože pro třešně a višně kořenové výmladky vytváří.

priklad1*
hodnocení

0x

Tak to jsme na tom stejně. Taky mi bylo tvrzeno, že třešeň odmladky nevytváří a rostou hodně daleko od kmene. Snad ve vzdálenosti další dvě koruny. Nevím zda to není z pecky. Sekáním jdou pryč. Ovšem v ostružinách dva kmínky až 80 cm a podařilo se naroubovat sousedovu višeň která rodí každý rok. První roubovani třešně a úspěch 3 na 4. Moje Morela asi trpí spálou. Žádná úroda.

jabraka*
hodnocení

0x

Z takových výmladků mám už tři stromky.Stačí naroubovat do krátkého kmínku.

Odstraňovat je až od kořenů není moc vhodné,poškozují se kořeny původního stromu.Stačí je odstřihnout 2 cm pod zemí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]