Nejste přihlášen/a.
Prosím, máte někdo na zahradě vysázené sloupové jabloně, třešně, švestky? Jaké máte zkušenosti? Syn chce vysázet živý plot ze sloupových stromů, že se sázejí jen 60 cm od sebe a nezabírají moc místa. Já si ale myslím, že to je zbytečně drahé a že úroda stejně není jako na obrázcích , že by byly lepší stromy na čtvrtkmenech a táhnout větvě po drátech. Bude jich potřebovat míň a úroda by měla být vyšší. Jak byste to řešili vy? Děkuji za radu.
Sloupovité ovocné stromy se kupují převážně z jediného důvodu. A tím je nedostatek místa. Ne každý ma zahradu velikosti parkoviště u Kaufu. Mám jediný sloupovitý stromek, jabloň. Zatím ji mám krátce a nemám ji kvůli velké úrodě.
Pokud je to synovo rozhodnutí, nechte to na něm. Někdo nemá rád pohled na "zmrzačené" stromy v drátech. A výnosy jsou vždy závislé na šikovnosti pěstitele. M.
Mně by se asi taková stěna z ovocných stromků líbila
Sloupovitost je dána především údržbou obrostu.Protože jso to odrůdy,plodící na krátkém dřevě,je potřeba je ostříhat nakrátko.A neustále všechny letorosty hlídat,aby nepřerostly.Já mám jednu meru%nku a dvě švestky.Aby člověk okolo pořád běhal a oštipoval.Pak příjde mráz a je všechno snažení v p...
JABRAKA
Sloupovitost dalá geneticky existuje jen u jabloní a hrušní u ostatních druhů je to marketingový tah a oblbování zákazníků.
Pravdu máte vy, Ať si koupí zákrsky, tzn. důležitý je výběr podnože, která je slabě rostoucí. A z nich pak lze vypěstovat ovocnou stěnu nebo vřetena. Ovocná stěna byla dřív zcela běžná záležitost u zahrádkářů, Dnes je to velká rarita. Štíhlé vřeteno je nejlepší právě pro malé zahrádky. Je to ale náročné na řez. Musíte vědět co a jak stříhat není to jen o tak nějakém pižlání, protože pak se snižuje plodnost a ne málokrát se setkávám s totálně opižlanými stromy na prosto bez plodného obrostu u stromů v tom nejlepším věku se slovy, že se musí zkácet, že neplodí. No bodejť, když nemají na čem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.