Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá roslina

Od: zuza279* odpovědí: 22 změna:

Prosím poznáte někdo tu roslinu před tulipánem?

Neznámá roslina

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nebo nějaká Achillea?

liska5

Vratič si sklízím na sušení, tam jsou lístky, které mají plochu. Tohle je takové řebříčkovité.

zuza279*
hodnocení

no myslím, že jste na to kápla. Nejspíš to bude řebříček sličný. díky

lipanek
hodnocení

1x

Medonosná Svazenka vratičolistá. Kvete něžně modře - fialově, na podzim je vhodná jako zelené hnojení. Mám ji na zahraně jako kvetoucí kytku pro včely, semení se sama.

zuza279*
hodnocení

Děkuji, ale svazenka vratičolistá to není, tu pěstuju taky, poznám ji, tahle rostlina mi si trochu připomíná, ale není to ona

hodnocení

0x

Myslím si, že to může být vratič obecný.

hodnocení

0x
Nemůže to být řebříček? Aaa Achillea.. pardon..už to tu je *smich*

hodnocení

0x

Abych v to vnesla trochu zmatku, tak já nejprve pomýšlela na nějaký pelyněk. Ale asi ne. Vratič určitě ne a řebříčky nejspíš také ne. Svazenku znám jen z obrázků a také se mi zdá, že listy na fotce jsou výrazně jemnější.

hodnocení

0x

Minule jsem trochu kecala, ale svazenka to není, má jiný tvar listů, není tak vysoká, navíc je to jednoletka a teď ještě není. Vratič je trvalka a také teprve vylézá. Počkejte na květ, pak se uvidí.

zuza279*
hodnocení

Všem děkuji, no můj tata to zná, ale nemůže si ani trochu vzpomenout, jak se to jmenuje, nebo jak se tomu říkává. Vratič to není, ten poznám. Řebříček obecný, tužebníkový a bertrám taky ne. Ty poznám, budu muset počkat na květ.

lipanek

dajka - Jenom připodotknu, že svazenka je už pěkně velká, mám ji tak 50-60 cm vysokou a před rozkvětem. Semení se sama už třetím rokem. A zima byla lehká, tak měla dobré podmínky, a kvete v květnu a v červnu.

--------------------------

Tak až si zuza vzpomenete, dejte to sem. Díky.

hodnocení

0x
Mě to přijde podobné heřmánku římskému, ale ten je možná nižší.
google.cz/...

hodnocení

0x

Typuji to na řebříček, až to vykvete, tak nám dejte vědět.:)

zuza279*

Ano, vyfotím, myslím si, že to bude řebříček sličný

lipanek
hodnocení

0x

Vrátila jsem se k této otázce.

Zjistila jsem, že tuto rostlinu mám na zahradě také. A myslela jsem, že to je právě svazenka, ale není, jak již tu bylo napsáno.

Ale nakvétá mě žlutě.

Takže co to vlastně je? Kdo to ví? Řebříček znám, ten voní, tohle rozemnuté ne. A květ je velice jemný.

Heřmánek to není také.

zuza279*
hodnocení

Mně ještě nerozkvétá, no myslela jsem, že to může být řebříček sličný. Já zatím znám je řebříček obecný a tužebníkový. Teď mi leze řebříček sleziníkolistý. No zkouším hledat, v atlasu pod žlutým květem jsem nic podobného nenašla (ale nejsou tam všechny rostliny) a na internetu se mi zatím taky nepodařilo dohledat, co by to mohlo být

hodnocení

0x

Dnes se zde objevil dotaz na odobnou /... Tu už podle květu tipuji na hlaváček letní. Zkontrolujte si fotky s tím, co máte doma, jistě už trochu rozkvetlé.

zuza279*
hodnocení

Už jsem na to přišla, je to úhorník mnohodílný

Neznámá roslina #2

Tak hurá! Pro mě velmi zajímavé zjištění, nikdy jsem úhorník neviděla a neslyšela o něm.

lipanek
hodnocení

0x

Sláva. Už budu moci konečně po 14 dnech zamhouřit oko. Celé noci nespím.

Neslyšela jsem ještě o tomto.

Každý den okolo toho chodím na zahradě, prolistovalla jsem kapesní atlas rostlin luk, pastvin, vod a bažin a nic.

Děkuji mnohokrát za osvětlení.

Bezva, v životě jsem tuto rostlinku neviděla. *tanec*

zuza279*
hodnocení

Našla jsem, že roste roztroušeně v teplejších oblastech, jinak vzácně. Asi jak se poslední roky otepluje, je i více na severu a jelikož tady předtím nerostl, tak mi ani žádný postarší člověk neporadil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]