Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houby v trávníku

Od: lenik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, hojně nám v trávníku raší malé béžové houbičky (viz foto). My aktivně výrazně nezaléváme, vyrostly nyní po mírných deštích. Měli jsme je dost i loni na podzim. Můžu poprosit o radu, co s tím? Děkuji

Houby v trávníku
Houby v trávníku #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Nejspíš Polnička tuhá. Ta roste takhle zjara v trávě, je hořká a mladé plodničky mívají takovou blanku přes ty listy. Není jedovatá.

liska5

Proč je chcete ničit? Neškodí, a mně se třeba líbí. Je to příroda.

re4zon
hodnocení

3x
V zasade tri moznosti
- nechat byt, sekat s travnikem, casem mozna zmizi, u me to tak bylo
- polivat savem, houby to zabije spolehlive a chlor se rozlozi, takze si nezaplacnete pudu chemii
- rucne vytrhat jednu po druhe. Podhouvi chcipne suchem, ktere rozhodne bude.

hodnocení

3x

Co s tím? Nic. Pokud vám skutečně výrazně nevadí, pak je nechte být, sekejte spolu s trávníkem a nevšímejte si jich. Jakékoli pokusy o likvidaci buď likvidují i ostatní vegetaci (chemie), nebo jsou neúčiné (vytrhávání). Jistě vidíte, že ty houbičky rostou v kruhu, takže mají rozsáhlé podhoubí a vytrhávání je k ničemu.

misa*
hodnocení

1x

Každá houba je pouze plodnice, která se stará o množení výtrusy. Rozhodující je podhoubí, které není vidět a uvedenými postupy ho nezničíte. (Mimochodem, na Jižním městě v Praze jsem viděl obrovské žampióny v trávníku. Buďte rád, že nemusíte zápasit s nimi.)

liska5

Jestli to byly ty jedlé žampiony, tak snad super, né? To bych ráda zápasila.

Tady se mi líbí ten tzv. čarovný kruh, jak se to podhoubí rozrůstá...

re4zon
Tak to rekni memu znamemu, ktery mel v travniku u lesa nekolik let zaplavu hub a nechtely zmizet. Poradil jsem mu savo a do mesice prisel s tim ze houby jsou pryc.
liska5

Ale ty houby mají svou funkci v půdě. patří do toho ekosystému, k tomu místu / biotopu/, proč na ně brát Savo? Tím mimo jiné zasáhnete i jiné živé organismy.

re4zon
Vasemu pohledu castecne rozumim, taky mam rad prirodu, ale pokud nebydlite v jeskyni, tak se chovate uplne stejne. Taky pod vasim domem byl nejaky ekosystem. Nekdo chce mit travnik a ne sadbu hub. Ja treba nechci mit anglicky travnik, ale plevel likviduju, jinak bych za chvili mel ze zahrady lan pyru a kokosky. A houby na zahrade nechci, protoze mi pes sezere co vidi a nehodlam koukat jak je mu pak blbe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]