Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Javor - vadnou listy

Od: pavla* odpovědí: 8 změna:
Na nasem javoru zacaly znicehonic vadnout listy.Je prvni rok po vysadbe.Nepremokreny, bez viditelnych skudcu, nezmrzl.Objevily se nam tu padli na ovocnych stromech.Muze to byt tato nemoc?Nemuze zbytecny postrik stromu ublizit?Dekuji za pripadne rady
Javor - vadnou listy
Javor - vadnou listy #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Nepřemokřený není, ale má dostatek vláhy? Hlavně ty japonské javory potřebují vlhké prostředí. Padlí by bylo takové moučnaté.

liska5

Oprava 1. věty: Přemokřený není, má ale dostatek vláhy?...

72mona
hodnocení

0x
A nehnojili jste ho náhodou? M.

hodnocení

0x
Padlí je viditelný bílý povlak a ten jsem na javorech neviděla. Obecně javory na houbové nemoci moc netrpí. Já bych naopak v klidu počkala na další listy. To, že víte, že nemohl namrznout neznamená, že na chladno nezareagoval. Přehnojení je možné, ale já tipnu stejně ten mrazík.
Všimněte si, že při napadení padlím se nezkroutí listy, jsou jen s jinou barvou a chlupaté.
liska5

Není vidět v čem roste /půda/ a jestli je celý den na slunci.

pavla*
hodnocení

Listy jsou jakoby lehce okousane.Javor roste ve sterku, sadil zahradnik..
Javor - vadnou listy #3

liska5
hodnocení

0x

Předpokládám, že ve sterku znamená ve štěrku. Tudíž v materiálu krajně vysýchavém, drenážním. Pak bych odhrnula štěrk a dodala zeminu a zalila. Rostliny trpící nedostatkem vody snáze nazmrznou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]