Na nasem javoru zacaly znicehonic vadnout listy.Je prvni rok po vysadbe.Nepremokreny, bez viditelnych skudcu, nezmrzl.Objevily se nam tu padli na ovocnych stromech.Muze to byt tato nemoc?Nemuze zbytecny postrik stromu ublizit?Dekuji za pripadne rady
Padlí je viditelný bílý povlak a ten jsem na javorech neviděla. Obecně javory na houbové nemoci moc netrpí. Já bych naopak v klidu počkala na další listy. To, že víte, že nemohl namrznout neznamená, že na chladno nezareagoval. Přehnojení je možné, ale já tipnu stejně ten mrazík.
Předpokládám, že ve sterku znamená ve štěrku. Tudíž v materiálu krajně vysýchavém, drenážním. Pak bych odhrnula štěrk a dodala zeminu a zalila. Rostliny trpící nedostatkem vody snáze nazmrznou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.