Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jeden menší problém s kočkou . Dcera si pořídila kočku a má ji na zahradě . Vše bylo v pořádku (asi prvních pár týdnů) , ale jak si kočka na zahradě zvykla, tak tam dělá neplechu . Má tam své vlastní WC, ale nechodí do něj . Místo toho chodí do záhonů, ve kterých pěstuji vzácné a překrásné rostliny a denně se o ně starám . Zasypal jsem vše kamínky a doufal, že když kočka nebude moci hrabat, tak tam chodit přestane . Kočka tam ale chodí neustále a ještě k tomu mi začala okusovat rostliny (JAKOBY TO DĚLALA SCHVÁLNĚ). Vyzkoušel jsem mnoho rad , například tabák, citron, citronovou trávu, levanduli , pálivé papričky a dokonce i pepř . Nic neúčinkovalo . Koupil jsem si odpuzovač koček ve spreji , ale ten také neúčinkoval . Ultrazvukovou rušičku pořídit nechci, protože by to mohlo vadit sousedům, kteří mají psa . Na internetu jsem našel jednu šikovnou věc, ke které si připojí natlakovaná voda a je na ní čidlo . Pokud se tam kočka a nebo cokoli jiného ukáže, spustí to silný proud vody . Ale protože většina věcí nefungovala, tak se mi za to nechce dávat jen tak 2500 Kč a proto se chci zeptat, jestli s tím "rozprašovačem" máte zkušenosti . Foto z netu přiložím.
Děkuji vám, přeji pevné zdraví a krásný den
Tyhle odpuzovače. Mě by zajímalo, na jakém principu funguje například odpuzovač koček ve spreji, pokud pomineme ten na výdělek peněz.
Já bych ten gárdnsnájpr nepořizoval. Ten "silný proud vody" bude asi jako když čůrá nemluvně. Kočka se tam bude chodit schválně sprchovat
Jedině ty záhony (kde jsou ty vzácné a překrásné rostliny) nějak samostatně ohraničit pletivem. A doufat, že se nepřidají i kočky od sousedů. M.
Neodpudíte vůbec ničím. Kočka totiž své výkaly zahrabává, aby nebylo poznat, že tam byla. Nekastrovaný kocour značkuje a tím dává na vědomí, že je to jeho území. Pes rozhrabává a otírá pach tlapek, aby celý svět věděl, že tam byl. Je to vrozené jednání, instinkt a s tím neuděláte vůbec nic. Zvláště pak, když jí nabídnete krásně načechranou půdu. Pokoušel se o to i můj táta, jemu chodila kočka do česneku, který byl jeho pýcho. Táta vyzkoušel i nemožné a nepomohlo. Dokonce si přídit silný prak. Jednou zavolal: "Chcete vidět jak kočka lítá?" a když otvíral okno, kočka opravdu přeletěla zeď, cce 4 m vysokou. A to ještě nestačil sáhnout po praku.
Tak, tak. Neodpudíte vůbec ničím. Hadr v plechovce namočený do benzínu nebo do ředidla, savo, chloramin, pepř, česnek, shnilá ryba, nic. Kočky mají své trasy kudy chodí a na kyprém záhonku si dělají záchod a hrabou a rozhrabou semínka nebo kadí do mrkve, salátu, kytek, je jim to jedno.
Jediné, co jim vadí, když je záhon prolitý vodou po dešti, tak po něm jenom projdou a nehrabou, nechtějí mít mokré pacičky.
Možná by jim vadily smotky nebo natažené pásy staré magnetofonové pásk nebo tenké z kazet, aby jim to trochu vadilo při procházení cest do záhonu.
Nebo jim zkuste dát do cesty nebo do záhonu pořádnou okurku, nebo něco podobného, čeho se
host: Mně přijde, že se kočka okurky sice lekne, ale pro to, že ji nezná. Myslím, že napodruhé by jí byla buřt.
Myslím si to také tak. Kočka se lekne neznámého. Příště už ví o co se jedná a je jí okurka lhostejná.
Dobrý deň.Tie videa s kočkami a okurkou sa mi nejak nezdajú.Mám 4 kočky,ale ani jedna sa okurky nebojí.A to ani vtedy,keď ju uvideli poprvé.
já na kočku zkoušel pepř nebo lógr z kafe, nic moc. Blbé je, že je kočka vaše, mě chodí cizí a tak to ženu čím se dá. Už uvažuji, že koupím vzduchovku
Další kretén z kategorie "žiletka v buřtu?" Tak bacha na karmu, abys tou vzduchovkou nedostal do zubů..
děkuji za titul, jinou urážku nemáte? tak nepruďte, každý máme své priority. Mě je jedno, kolik koček máte v bytě a nevadí vám ten puch
Střílet vzduchovkou po kočce může jen kretén, za tím si stojím. Pokud tě u toho chytnu, tak věř tomu že bys dostal přes hubu. Kočky nechovám a cizí ze zahrady je vyhánim, ale ne týráním. Patříš do stejný skupiny jako kreténi co dávaj žiletky do buřta aby si pejsek užil. Při chycení bych to dával sežrat jim ať si užijou co vymysleli.. Stejně tak tobě střílet broky do kožichu nebo ještě líp do oka. Taky můžeš líčit železa, třínohých koček ubývá (a třeba si do nich šlápneš ty sám)
Neni zač, snad jsi pochopil že týrat zvířata např. střílením ze vzduchovky je projev kreténa, a to snad nejsi
Jsou způsoby který fungujou a neublíží.. Mmch. kočka je krásný zvíře a smrdí jen když jí nějakej jinej kretén nechá žít ve výkalech bez možnosti zdrhnout.. Kdyby tě zavřeli do klece bez záchodu tak bys taky smrděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.