Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpudit kočku ze záhonu

Od: vaclav* odpovědí: 31 změna:

Dobrý den, mám jeden menší problém s kočkou . Dcera si pořídila kočku a má ji na zahradě . Vše bylo v pořádku (asi prvních pár týdnů) , ale jak si kočka na zahradě zvykla, tak tam dělá neplechu . Má tam své vlastní WC, ale nechodí do něj . Místo toho chodí do záhonů, ve kterých pěstuji vzácné a překrásné rostliny a denně se o ně starám . Zasypal jsem vše kamínky a doufal, že když kočka nebude moci hrabat, tak tam chodit přestane . Kočka tam ale chodí neustále a ještě k tomu mi začala okusovat rostliny (JAKOBY TO DĚLALA SCHVÁLNĚ). Vyzkoušel jsem mnoho rad , například tabák, citron, citronovou trávu, levanduli , pálivé papričky a dokonce i pepř . Nic neúčinkovalo . Koupil jsem si odpuzovač koček ve spreji , ale ten také neúčinkoval . Ultrazvukovou rušičku pořídit nechci, protože by to mohlo vadit sousedům, kteří mají psa . Na internetu jsem našel jednu šikovnou věc, ke které si připojí natlakovaná voda a je na ní čidlo . Pokud se tam kočka a nebo cokoli jiného ukáže, spustí to silný proud vody . Ale protože většina věcí nefungovala, tak se mi za to nechce dávat jen tak 2500 Kč a proto se chci zeptat, jestli s tím "rozprašovačem" máte zkušenosti . Foto z netu přiložím.

Děkuji vám, přeji pevné zdraví a krásný den

Jak odpudit kočku ze záhonu

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x
ja jsem musel natahnout ptaci sit.. ale taky pomaha kdyz zahon neni zachod.. tzn neustale pekne zality, do mokra se kocka nevydela ani nahodou.

hodnocení

1x

Tyhle odpuzovače. Mě by zajímalo, na jakém principu funguje například odpuzovač koček ve spreji, pokud pomineme ten na výdělek peněz.

Já bych ten gárdnsnájpr nepořizoval. Ten "silný proud vody" bude asi jako když čůrá nemluvně. Kočka se tam bude chodit schválně sprchovat *smich*

hodnocení

Moje řeč :D . Slyšel jsem, že odpuzovače koček ve spreji , jsou dělány z moči větších predátorů *smich*. Jednou jsem ho koupil a pro naši kočku to bylo asi jako parfém od Chanel *haha*. Ještě se v tom místě, kte byl ten sprej aplikován válela *zed*

youtu.be/...

asd1
hodnocení

1x

Kropítko pořídíš za pár korun - el. ventil ze staré pračky nebo myčky, čidlo pohybu a hadice se stříkačkou. Nic lepšího na kočku nevymyslíš, leda trvale hlídat a vyhánět *smich*

72mona
hodnocení

0x

Jedině ty záhony (kde jsou ty vzácné a překrásné rostliny) nějak samostatně ohraničit pletivem. A doufat, že se nepřidají i kočky od sousedů. M.

Ohradit pletivem? Viděla jste vůbec někdy kočku? Jak šplhá po stromě, baráku, plotě nebo čemkoli?

72mona
@ernie - ale jistě. Hodně, opravdu hodně koček. Bohužel toto je jediná rada, kterou mohu dát. Funguje naprosto stejně, jako ty ostatní. A nepraskne vám při tom cévka;) M.

@72mona Muhe. Rada super. Tazatel dá několik tisíc za plot, který bude kočce sloužit jako zpestření před vstupem na zakázané území. Co s tím mají co dělat cévy, to opravdu netuším.

72mona
@ernie - pokud si myslíte, že více pomůže vámi vložené video, už ani nepípnu.*ticho*
Neradím žádný megalomanský projekt v řádu několika tisíc. Nikdo z nás neví, jak to u tazatele vypadá a jak by to tedy šlo přesně a nejefektivněji udělat. A hlavně stále doufám, že se ještě používá selský rozum. M.

@72mona To mnou postované video nebylo jako pomoc, ale fakt, že kočka si dělá, co chce. Jen abych vás uvedl do obrazu. Stavba oplocení není nijak megalomanský projekt jen kvůli tomu, že stojí řádově tisíce.

72mona
Takže selský rozum nefunguje. Škoda. To pak těch pár tisíc asi bude muset padnout*haha* Zvlášť, pokud se jedná o vzácné a překrásné rostliny (evidentně nejedovaté) a ne o jahody nebo mrkev. *smich2*

Jakože ta kočka plot nepřeleze, jo?

dieselpower*
Bože to je rada nad zlato - leze li vam kočka do záhonu ,postavte plot . kočka co vyšplhá po všem ale po plotě ,hold asi ne. S takovou radou bych se zkusil přihlásit do receptáře.. Prosim vás hlavně nestavte plot!
72mona
Jsem opravdu šťastná, že zrovna můj příspěvek je tak oblíbený *smich2* Samozřejmě všechny ostatní rady jsou jistě stoprocentně účinné, jen ta moje je úplně pitomá*frajer*
Toto je laická poradna, nejsem odborník, neprodávám elektr(on)ické či pachové ohradníky ani nedoporučuji stavět nový plot, jak je podsouváno. Jen píšu vlastní zkušenost. A tou je: každá kočka je jiná, takže zatímco jedna se bude jak Houdini snažit dostat kamkoli, deset dalších je natolik líných, že překážky nepřekoná. Některé dokonce ani neumí pořádně šplhat (viděno na vlastní oči, nevyčteno z žádné knihy atd.) Pokud říkám ohradit, tak prostě ohradit. A opět zopakuji, že to bude stejně účinné, jako kterýkoliv jiný způsob ochrany. Hoši, přeji pevné nervy. *cteni* Jestli chcete ještě nějaké vysvětlení, začnu vám to účtovat*jasne* M.
Já třeba zase považuju za blbost vyložit záhon trním...

hodnocení

0x

Neodpudíte vůbec ničím. Kočka totiž své výkaly zahrabává, aby nebylo poznat, že tam byla. Nekastrovaný kocour značkuje a tím dává na vědomí, že je to jeho území. Pes rozhrabává a otírá pach tlapek, aby celý svět věděl, že tam byl. Je to vrozené jednání, instinkt a s tím neuděláte vůbec nic. Zvláště pak, když jí nabídnete krásně načechranou půdu. *alene* Pokoušel se o to i můj táta, jemu chodila kočka do česneku, který byl jeho pýcho. Táta vyzkoušel i nemožné a nepomohlo. Dokonce si přídit silný prak. Jednou zavolal: "Chcete vidět jak kočka lítá?" a když otvíral okno, kočka opravdu přeletěla zeď, cce 4 m vysokou. A to ještě nestačil sáhnout po praku.

host

Tak, tak. Neodpudíte vůbec ničím. Hadr v plechovce namočený do benzínu nebo do ředidla, savo, chloramin, pepř, česnek, shnilá ryba, nic. Kočky mají své trasy kudy chodí a na kyprém záhonku si dělají záchod a hrabou a rozhrabou semínka nebo kadí do mrkve, salátu, kytek, je jim to jedno.

Jediné, co jim vadí, když je záhon prolitý vodou po dešti, tak po něm jenom projdou a nehrabou, nechtějí mít mokré pacičky.

Možná by jim vadily smotky nebo natažené pásy staré magnetofonové pásk nebo tenké z kazet, aby jim to trochu vadilo při procházení cest do záhonu.

Nebo jim zkuste dát do cesty nebo do záhonu pořádnou okurku, nebo něco podobného, čeho se

lekne a zdrhne

zdrhne

host: Mně přijde, že se kočka okurky sice lekne, ale pro to, že ji nezná. Myslím, že napodruhé by jí byla buřt.

Myslím si to také tak. Kočka se lekne neznámého. Příště už ví o co se jedná a je jí okurka lhostejná.

Dobrý deň.Tie videa s kočkami a okurkou sa mi nejak nezdajú.Mám 4 kočky,ale ani jedna sa okurky nebojí.A to ani vtedy,keď ju uvideli poprvé.

re4zon
hodnocení

0x
A logr z kafe jste zkusil? Vetsina kocek to nesnasi a k tomu je to hnojivo. Ale podle velikosti zahonu ho budete potrebovat odpovidajici mnozstvi, nejlip si rict nekde v kavarne, coz je ted momentalne problem. Nevim jak je na tom ted starbucks, ale kdysi ho normalne v pytlich rozdavali.
A dalsi vec je, ze muzete kocce zatraktivnit jeji vlastni zachod. Coz je otazka zkouseni, co ji vyhovuje, kazda ma rada jiny pisek, jine vune...

lukas32
hodnocení

0x

Doporučuji speciální vysokofrekvenční "pípátko", které vysílá krátké zvukové impulsy. Kočka vnímá i vyšší frekvence a určitě se jí to určitě nebude líbit. Člověk nic neuslyší a klidně vedle toho i usne. Kočka to nezvládne a půjde jinam.

vaclav*
hodnocení

Děkuji všem za rady a za ochotu, prozatím jsem všechna volná místa mezi rostlinami, vyložil trny, z šípkových růží . Vypadá to vskutku krásně a kočku to zatím odpuzuje :). Jednou na to stoupla, vyskočila asi 1 m do vzduchu a už se tam neukázala *smich*. Přeji hezký den všem *palec2*

jirik50*
hodnocení

0x

já na kočku zkoušel pepř nebo lógr z kafe, nic moc. Blbé je, že je kočka vaše, mě chodí cizí a tak to ženu čím se dá. Už uvažuji, že koupím vzduchovku

asd1

Další kretén z kategorie "žiletka v buřtu?" Tak bacha na karmu, abys tou vzduchovkou nedostal do zubů..

jirik50*

děkuji za titul, jinou urážku nemáte? tak nepruďte, každý máme své priority. Mě je jedno, kolik koček máte v bytě a nevadí vám ten puch

asd1

Střílet vzduchovkou po kočce může jen kretén, za tím si stojím. Pokud tě u toho chytnu, tak věř tomu že bys dostal přes hubu. Kočky nechovám a cizí ze zahrady je vyhánim, ale ne týráním. Patříš do stejný skupiny jako kreténi co dávaj žiletky do buřta aby si pejsek užil. Při chycení bych to dával sežrat jim ať si užijou co vymysleli.. Stejně tak tobě střílet broky do kožichu nebo ještě líp do oka. Taky můžeš líčit železa, třínohých koček ubývá (a třeba si do nich šlápneš ty sám)

jirik50*

děkuji za rady

asd1

Neni zač, snad jsi pochopil že týrat zvířata např. střílením ze vzduchovky je projev kreténa, a to snad nejsi ;)

Jsou způsoby který fungujou a neublíží.. Mmch. kočka je krásný zvíře a smrdí jen když jí nějakej jinej kretén nechá žít ve výkalech bez možnosti zdrhnout.. Kdyby tě zavřeli do klece bez záchodu tak bys taky smrděl.

hospa13
hodnocení

0x

Kočka nemá ráda vodu...mám dětskou stříkací pistoli,dostřelí na 10 m ...máte ji vidět...a paměť má sakra dobrou , ale chce to vytrvale opakovat, vydržíte to vy nebo ona?:-D Hned se běží olizovat a to trrrrvá...

anniab
hodnocení

0x

Lze udělat plot pod úhlem a kočka nepřeleze. 100% účinné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]