Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá orchidej do fialova

Od: pestrobarvec* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, dostala jsem modrou orchidej a jelikož nejsem úplná odbornice, až teď jsem se dočetla, že se jedná o umělé obarvené bílé orchideje. Přesto se mi ta naše zdá trochu jiná, než modré orchideje, co jsem viděla v supermarketech nebo na internetu. Je totiž "šmrnclá" do fialova. Neporadíte mi, prosím, někdo, jakou barvu by mohly mít nové květy? Děkuji!
Modrá orchidej do fialova

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Toto je orchidej falenopsis, a ty modře nekvetou (zatím, možná modrou časem někdo vyšlechtí). Když se podíváte na květní stvol tak 5cm nad zemí, najdete dirku, kterou bylo dovnitř vpraveno barvivo (modré). A modrá barva obsahuje i trochu červené, takže jak není barvivo doplňované, vytrácí se a květy mění barvu. Jsou patrné už bílé okraje květů. Příště vám doma vykvete čistě bíle. Ida

doplněno 03.05.20 14:12:

Zdravím. A ještě mě napadá, že ten bílý okraj okvět. listů může být způsoben světlem při focení, a ve skutečnosti byla orchidej růžová. Poznáte při příštím kvetení doma, aspoň budete napnutá... ;) Ida

hodnocení

0x

Barveno. Nové květy pravděpodobně bílé.

pestrobarvec*
hodnocení

Děkuji za odpověď, myslela jsem si to, ale zmátla mě ta fialová, která prosvítá ve starších květech.

hodnocení

0x
Existují i přirozené modré orchideje bez přibarvovaní. Moc jsem tomu nevěřil, když si to manželka koupila v Polsku, protože ta barva vypadá opravdu nepřirozeně ale dohledali jsme to podle štítku odrůdy na internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma modra orchidej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]