Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se množit zlatý děšť?

Od: karlosdos* odpovědí: 9 změna:

Dá se z proutku množit namočením do vody?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

1x

Buď zasadit hned do země nebo tzv. hřížením. primanapady.cz/...

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Zlatice je jedním z nejlépe množitelných keřů vůbec. Nezdržujte se zakořeňováním ve vodě. Krabici od mléka odstřihněte "strop", vymyjte, odstřihněte 2 spodní protilehlé rohy (odtokové otvory), naplňte do 3/4 běžnou zemí ze zahrady a napíchejte 4 "klacky" bez měkkých, zelených vršků, a samozřejmě po odkvětu.. Celou krabici dejte do polostínu a nenechte vyschnout. Do podzimu vám zakoření minimálně 2 řízky, ale spíš všechny 4. Krabici na zimu zahrabejte do záhonu a před mrazy přikryjte živé řízky trochou chvojí. Na jaře pak uvidíte nové živé pupeny a můžete sázet na stanoviště.

Neregujete na výše uvedené rady, tak pokud myslíte skutečný zlatý déšť = štědřenec, tak ten můžete množit i semeny. Dělá jich dost. Ida

karlosdos*
01.05.20 13:16
hodnocení

hodnocení

0x

Vzpomínám, že mi pár snítek zlatého dešťě (forsythie) pustilo ve váze kořínky. Možná už byly trochu "zapomenuté" a odkvetlé. Ale jde to.

Je to tak běžný keř, že jistě není problém to přinejmenším vyzkoušet. A mám zkušenost, že v nádobách z neprůsvitného materiálu (třeba v keramice) všechno pouští kořínky o něco lépe než v nádobách z čirého skla.

jofa*

Zlatý déšť Laburnum a zlatice Forsythia je rozdíl. Množí se ale stejně.

@jofa - Dávám Vám za pravdu. Ale špatně zažité pojmenování se nedá vyvrátit stejně jako, že smart mobil není chytrý mobil, ale jen šikovný či elegantní nebo luxusní mobil. Záleží na pocitu, jak přeložit z angličtiny.

jofa*

Rovněž běžně zlatici říkám nesprávně zlatý déšť. Pokud bych si ale zlatý déšť (Štědřenec) chtěl někde objednat, musel bych jej nazvat správně aby mi nepřišlo něco co nechci a obráceně. To znamená štědřenec nebo zlatici.

jofa*

Např. kdyby po mně chtěl někdo zlatý déšť, tam mu řeknu či odepíši, že žádný nemám. Pokud zlatici, tak mu nechám odkopků kolik chce.

hodnocení

0x

Určitě stačí pár vetévek do vody, mela jsem ve váze takovou všehochut, co zrovna rašilo podél řeky, no a všechno hned pustilo kořínky, mít velkou zahradu, už bych sázela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]