Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký aku-vyžínač?

Od: astik odpovědí: 2 změna:
Který levný aku-vyžínač koupit? Potřebuji ho jen na úpravy trávy kolem stromků, míst kam se špatně dostane klasická sekačka. Aby to nebyl úplný "chcípák". Hledala jsem na netu, ale prodejci jsou na hlavu *zeď* Nabídka je bez nabíječky a baterie. Auto vám taky neprodávají bez volantu a kol. A cena těchto dvou věcí najednou vyleze pěkně nahoru. Cca o 1500 Kč! Je to docela sprostý. Navíc někde třeba neuvádí, jak dlouho masina po nabití funguje. Nevím, zda ty tzv. umělé nože jsou dobré. A mám zkušenosti pouze se strunou. A ta je dobrá a určitě i levnější. Záleží i na váze, kolik to má wattů?... Líbil by se mi PARKSIDE® Aku vyžínač PRTA 20-Li B2. Má strunu, dobrou váhu, cena... Prosím o radu, zda je dobrý. Či jiný návrh. Děkuji za radu. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mtan
hodnocení

0x
Sice toto není odpověď na Vaši otázku, ale už tím, že hledáte Aku vyžínač a ne kabelový, děláte dobře. Mám elektro s kabelem, kupoval jsem kvůli síle motoru. Ta je hodně znát, je silnější, než co jsem měl jednou půjčený benzínový. Bohužel, je fakt, že ten kabel se všude plete a hlavně, pořád se někde zachytává. Takže 50% času obsekávání vlastně trávím tím, že řeším, kde se mi zasekl kabel, nebo kudy jít, aby dosáhl. Zatím jsem sekal pouze 3x, ale už teď mě to štve. Určitě berte silnější motor. Třeba si připlatíte nějaký ten litr navíc, ale nebudete litovat. Já mám něco přes 2000W a to je luxus, neztrácí vůbec nikde a nikdy otáčky. Prostě se točí, ať je co je... Váha vás zajímá pouze tehdy, když budete sekat dlouho. Držíte ho vy a i když má pás přes rameno, za půl hodiny se pronese. Pokud ale obsekáte něco málo tu a tam a za 10 minut je hotovo, váhu bych neřešil. Také používám strunu a to je paráda. Čím silnější a pevnější, tím větší plevel s tím zdoláte. Tak hodně štěstí při výběru.

vilik*
hodnocení

0x
Jen k vašemu rozhořčení ohledně prodeje produktů bez akumulátoru a příslušenství.
Vy si musíte uvědomit, že tyto výrobky tvoří u výrobce jednu sadu s jedním typem akumulátoru.
Tedy si aku a nabíječku kupujete pouze jednou nebo maximálně s jednou aku náhradní nebo když stará ztrácí kapacitu, a proto si další nářadí chcete logicky koupit bez nich, protože málokdo najednou seká trávu a přitom vrtá vrtačkou.
Proto prodejce správně nabízí produkt bez aku s možností si vše potřebné dokoupit.
Proto vaše přirovnání s autem není správné, protože kola a volant a ani žárovky do světel a autobaterii, které mohou mít z předchozích vozidel, si běžně lidé v prodejně na nově zakoupené auto nemontují, protože chtějí kompletní stav odpovídající zákonu, aby se s tím dalo legálně odjet po vlastní ose.
Naopak si u auta všimněte, že takové tažné zařízení a střešní nosič si také musíte koupit zvlášť.
Proto nechci radit ohledně konkrétního zboží, protože to také závisí na jiném nářadí, které si budete chtít dokoupit. Já konkrétně mám právě vrtačku, chci vyžínač, přemýšlím o bruskách, možná i o dalších věcech. Proto bych vybíral s ohledem na spolehlivost výrobce, aby ty věci byly později třeba kompatibilní a aby akumulátor byl dostatečný pro napájení každé z nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]