Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké čerpadlo do sudu+15 m hadice na zalévání

Od: id odpovědí: 9 změna:

Zdravím a spoléhám na vaše vědomosti. Musím vyřešit problém o kterém nic nevím. Dnes po CT páteře jsem se dozvěděla, že neexistuje zvednout 10 l konev a podobně. Mám kolem domku 56 m x 3 m ve svahu záhon s květinami.

Na každém rohu domku mám barely na vodu, celkem 1300 l a konvemi květiny zalévám. Vodu do barelů dostaneme velkým čerpadlem z potoka, něco nateče z rýn. Voda je velmi studená, ohřeje se mi v barelech. A nyní potřebuji koupit malé ponorné čerpadlo do sudu, abych mohla zalévat pomocí hadice. Tlak to nesmí být velký neboť bych splavila zeminu ze svahu . Na ceně nezáleží, rubáš nemá kapsy.:)

Máte někdo pro mě tip na nějaké čerpadýlko? Hadice není problém. Děkuji mocí rádcové.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím do jaké výšky nad sud potřebujete tu vodu dostat, ale zkusil bych sudové čerpadlo. Je jich mnoho druhů, Jsou i AKU, a to je fakt pohodlné. Např. zde: eva.cz/...

id
hodnocení

Domek i sudy jsou jako na kopečku a zalévám konvemi shora dolů, takže jde jen o výšku sudu + co zvednu hadici do ruky. Odhadem 2m ponoru stačí a pak vše rovině. O akumulátorových čerpadlech slyším poprvé, nemusela bych táhnout kábel na elektriku z domu. Díky, jdu hledat.

Tady je pár možností. zbozi.cz/...

hodnocení

0x

To by chtělo aspoň pro představu vědět, jak dlouho ti trvá vyzalévání jedné konve.

Pokud ti nevadí, že budeš zalévat třeba hodinu, tak by šlo použít kalové čerpadlo s tlakovým spínačem.

To funguje tak, že po zapnutí natlakuje hadici a potom se čerpadlo vypne a tlakový spínač čeká na pokles tlaku v hadici, aby mohl znovu zapnout čerpadlo a doplnit tlak. Takto to běží stále dokola.

Já bych si vyrobil hlavní rozvod od čerpadla po celé zahradě pomocí silné a bohužel těžké hadice o vnitřním průměru 19mm (3/4). Na vhodné místa bych dal odbočky s rychlospojkama a redukci na slabou hadici (1/2). Na konec hadice bych asi nějak přimontoval rozprašovač z konve.

Při zalévání bys tahala pouze tu tenkou hadici a připojovala podle potřeby do rychlospojek na siné hadici.

Zkus se zajet podívat do nějakého hoby-marketu. Tam by nějaká čerpadla mohli mít. Jinak můžeš hledat na netu, ale tam je toho na výběr strašně moc a asi tě z toho bude brzo bolet hlava.

id
hodnocení

Stabilní rozvod hadice by byl dost problém, vjezdy, výjezdy, branky. Neříkám, že něco nejde, ale nutno by bylo vše rozkopat a zabudovat. Ale bylo by to řešení. Je pravda, že po třech hodinách hledání čerpadla na netu mě nebolí jen hlava, je hrozně moc druhů. *smich*

id
hodnocení

had186 - našla jsem si čerpadlo, které shodou náhody uvádíte i ve vašem výběru a je to

zbozi.cz/...

Schválíte mi ho? Nebo je na něm něco, co by vám nevyhovovalo? Děkuji.

Myslím, že to není špatná volba. I podle recenzí na Heurece. cerpadla.heureka.cz/...

id
hodnocení

Díky moc, je objednáno. Až dofrčí a vyzkuším, podám zprávu. Třeba se kompletní vlákno s čerpadlem bude hodit i jiným kolemdoucím.

id
hodnocení

Podávám závěrečné hlášení. Dnes dorazilo čerpadlo a nemá chybu. Na jedno nabití baterie přečerpá 600 l, má tři stupně průtoku, dá se použít i rozprašovač, na čerpadle byla provizorně namontována hadice od solární sprchy v délce 20 m a v pohodě. Čerpadlo váží asi 3 kg, tudíž si ho mohu samaj přehodit do vzdálenějšího sudu a dále zalévatVšem zahrádkářům doporučuji, konve odvezu do sběrného dvora*smich* zbozi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]