Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaktus vs bílé flíčky - smotky vaty

Od: mchaja odpovědí: 1 změna:

Nejsem vůbec znalec kaktusů,ale pěstuji je už tak deset let (je mi 20),protože se mi líbí. Nikdy žádný z nich neměl žádnou chorobu ani škůdce, až teď se na nich udělali takové bílé flíčky vypadá to jakoby smotky vaty nebo něco tak. Kaktus nejdřív tmavne, ubírá na objemu až úplně změkne. už mi jich takto uhynulo asi 20.
Dívala sem se na internet, co by to mohlo být, a podle fotky sem usouďila, že je to Vlnatka krvavá, tak sem si dnes koupila Mospilan u kterého sem absolutně nepochopila jak ho použít,protože to je na 20litů,což je hrozně moc.
Ja potřebuji asi na 15 kaktusů.
Jenže dneska sem taky našla fotku, kde je take Vlnatka a jsou tam viďet i ti broučci,ale ty ja sem tam nikdy nespozorovala...
Už sem zoufalá poraďte mi. Nechci přijít o všechny kaktusy. děkuji moc předem

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

2x

To je na 100% vlnatka , nebo taky pod názvem červci se to dá najít. Pokud párátkem rýpnete do toho chomáčku tak na Vás vykouknou bílé, když je postříkáte tak narůžovělé potvory, v těch chomáčcích mají mladé a ty po odrostu napadají další rostliny, pokud to máte na kaktusech tak to setřete kam dosáhnete vatičkou s lihovým nebo mýdlovým roztokem .Ten líh slabý ať si ty kaktusy nepopálíte.U toho mospilanu si musíte ředění vypočítat podle množství , které chcete udělat na 15 kaktusů Vám 1 litr bude stačit. Mospilan nepoužívám tak nevím jestli se zbytek může uchovávat a jak dlouho, vy budete totiž ten postřik muset opakovat.Já jsem v létě likvidovala puklice což je ještě trošku horší potvora na Adeniu a podařilo se mi to dvěma postřiky Bioolu, ten má v sobě jen řepkový olej a jak se dostane na ty potvory tak jim ucpe povrch kůže a ony se udusí a je to neškodné pro lidi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]