Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je tomu už 15 dní.. co mamka zasila salát ve skleníku...a stále nic? proč?
Den před tím jsem ji tam dal novou zeminu...ok starý koňský hnůj, kompost...a novou pěknou zeminu/
měl jsem vše rok připravené. přesáte na igelitu a zakryté igelitem..
Je to ten problém?neměl jsem to mít zakryté?a ani jsem to nezalíval vodou...
opravdu...nic tam nevyrostlo, ani plevel...
Dá se ta zemina nějak ´´nastartovat´´?
Moc děkuji za postřehy
Vloni jsem koupil na sadbu rajčat "Univerzální zeminu" v PENNY.Sazeničky sice vyklíčily,ale vůbec nerostly a přes značnou péči nakonec uhynuly.Přinesl jsem trochu ornice ze zahrady a napůl namíchal.Za měsíc už jsem sázel vzrostlé sazeničky na záhon.Vypadá to skutečně na to,že "život" z půdy vymizel Nějaká směs bakterií dává půdě schopnost rostlinám vyhovět a připravit biogenní prvky k lepšímu využití.Stačí přinést kbelík zahradní zeminy a pěkně zamíchat a vše bude v pořádku.
JABRAKA
Jabrako,u kupovaných se to stává opravdu často.Celou zimu zdárně pěstuji Africké kopřivy,naslibovala jsem spoustu lidem,že jim namnožim.Ale oha,ted,květiny jsem přesadila,přes den dávám ven do polostínu a vypadá to,že mi jich spousta uhyne,nic v substrátu neroste!Už i zkouším dávat do jiného,ale květiny dostaly tak na frak,že nevím ,nevím..Oni ale komposty stříkají,pak zpracovávají a může se stát,že obsahují zbytky postřiků,tady je to spíš tento problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.