Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím pomůže někdo s identifikací této rostliny? Zajímavý je ten osten u každého listu. Předpokládám, že jde o nějaký citrus, ale s jistotou to netvrdím. Již jednou jsem se zde podobně ptal, a nakonec o citrus nešlo . A když hledám dle obrázku, nemohu najít citrus s takovým ostnem. Děkuji.
Pokud nevěříte, že jde o citrus, obětujte jeden lístek. Můžete ho rozemnout, aby se uvolnila vůně a čichněte si. Citrusy jsou v tomto všechny stejně aromatické. Pak napište. M.
Děkuji, test funguje. Lístek hezky voní, tedy jde opravdu o citrus. A stačilo list jemně promnout přímo na stromku, ani jsem ho nemusel obětovat. Ale principielně jestli jde o citroník, mandarinkovník, pomerančovník nebo třeba nějaký grep se asi takto jednoduše nedozvím. No, neměl jsem spoléhat na paměť a raději si psát, co je kde zasazeno. Už jsem s tím začal ...
Mandarinka- list voní mandarinkově. Fakt... A jestli je ze semínka, tak stejně bude potřebovat naroubovat.
Děkuji za všechny odpovědi.
Jako mandarinka mi ten list úplně nevoní, takže to asi bude něco jiného. Ale ta nutnost roubování mě trochu překvapila. Četl jsem, že roubování citrusů není třeba, jen u neroubovaných trvá déle, než začnou plodit. V tomto ohledu žádné zázraky nečekám, tak jsem tomu chtěl nechat přirozený průběh. Skutečně je to roubování nutné? A pouze mandarinka nebo citrusy obecně?
A ještě jsem četl (možná to nebude úplně přesné, ale podstatné snad bude řečeno), že citrusy postupně zvyšují kyselost půdy. To ale nemají rády a asi po třech letech ztrácejí vitalitu a hynou, proto je potřeba je přihnojovat minerálními hnojivy, která kyselost půdy snižují (nebo snad alespoň nezvyšují na rozdíl od organických). Snad to není úplná pitomost a případně tato informace někomu pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.