Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibulové klíčky

Od: wamp® odpovědí: 16 změna:

Zdravím, přátelé :)

Mám kvantum staré cibule, která není již použitelná, ale ty nádherné, zelené výhonky je mi líto vyhodit.
Myslíte si, že bych je mohla po nakrájení zamrazit?
Děkuji za dobré rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
bylinky.eu/...
Některé bylinkové natě bez zamražení ve vodě rychle osychají, Cibulová nať by pak v pokrmu usušená nešla dobře rozkousat, ztratila by na kvalitě. Pokud ji nechcete jen na posypaní brambor, do pomazánek atd.
hodnocení

Kami, skvělé, super článek *palec*
Běžné bylinky dávám zamrazit, ale u této natě jsem si nebyla 100% jista.

hodnocení

2x

Zkušenost s tím sice nemám, ale nevidím důvod proč ne.

hodnocení

Díky, Vám věřím ;)

liska5
hodnocení

2x

Snězte to! To je zdravé, plné vitaminů a enzymů. Mražák tyto hodnoty z velké části zničí. V ledně v sáčku pár dní vydrží, nebo udělějte z nich polévku. Nejlepší je chleba se škvarkama, hořčicí a touhle zelenou cibulí!

hodnocení

Liško, vím, že jsou zdravé, proto je nechci vyhodit.
Teď jste mě ale pobavila.
Sníst dvě plné bedny výhonků? *smich*
liska5

Člověk neví.*alene*.. A ale mohlo mi být jasné, že kvůli trošce se nikdo nebude ptát.*bzum*

Možná bych něco dala do mražáku a z dalšího zároveň zkusila vymyslet nějaké pesto nebo čatní. Udělěla bych cibulový koláč, nákyp nebo pizzu. A nějaký díl do zacvakávací krabičky do ledny na přímou konzumaci.

hodnocení

Liško, děkuji za tipy *palec*
Něco vymyslím a omlouvám se za to, že jsem nezveřejnila počet klíčků !

hodnocení

youtu.be/...
Cibulové klíčky
hodnocení

Liško, ta poleva na perníčky sem nepatří
*smich*
Posílám Vám mou pizzu s cibulovými výhonky, dle Vaší rady.
Pekla jsem jich sedm *smich*
Výhonky jsem hodně posypala také zespodu.
Prý jsou vynikající *mnam*
Tedy ty pizzy *smich*
liska5

Jééé.*ua* Nááádhera.:-P To budu jíst aspoň očima.*smich*

hodnocení

0x

Ani jsem sem nechtěla psát, ale vzhledem k tomu, že je jaro, tak něco sníst a zbytek vyhodit - jaký to má smysl zamrazovat, když je za chvíli všeho plno? Ještě mě napadlo - někdo to pomele a doplní solí a používá se to do polévek apod.

hodnocení

Dajko, když nevíte oč tu běží, tak nepište raději nic.
Bez urážky :)

Tak jo, tak si to zamražte na 3 roky dopředu.

hodnocení

Na tři roky není třeba.
K čemu ten sarkasmus? *nevi*

A vy si myslíte, že nemám doma staré cibule s klíčky? Radši nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]