Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vlašské ořechy oloupané jsou černé

Od: evatamta odpovědí: 5 změna:

Od babičky tu mám ve sklenici oloupané vlašské ořechy, ale jsou tmavé až černé. Jak se jim to stalo, že zčernaly., Jen časem?

Jsou spíš na chuť hořké. Je tam nějaké nebezpečí při konzumaci? Díky!

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

3x

Jsou černé i na lomu? Nebo jen na povrchu? Jestli jsou ale hořké, tak bych to nejedla.

Mohou být žluklé tuky a nebo je přeměnila nějaká houbová choroba či plíseń. Všechno to je škodlivina, hlavně na játra a žlučník.

 

hodnocení

2x

Žluklé, vyhodit.


doplněno 26.04.20 22:53:

Černá jádra mají také ořechy zasažené silně antragnozou a ořechy spálené už na stromě od slunce. To by snad ale nikdo nesušil a neskladoval.

 

evatamta
hodnocení

Díky, vyhodím!

 

hodnocení

0x

Některé roky jsou jádra ořechů pěkné, některé roky jsou jádra zčernané.

Nevím čím to je. Možná vlhkost, možná se ořechy zapařily, možná byly dlouho v trávě nebo ve slupce. Ořechy na podzim sušíme v bednách na slunci a pokud není počasí tak v kotelně.

Když jsme loupali a přebírali ořechy, tak jsme černé a nebo seschlé dávali bokem a pak je dostali ptáci do krmítka.

dasaveverkova

loupání čerstvých ořeů jsou černé, až suché, v loni byly ořechy krásné , čím to je? A můžou se ořechy z černalé používat? děkuji za odpověď Veverková Dáša.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]