Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta pálivosti chilli

Od: ralf odpovědí: 6 změna:
Zdravím.Je možné, že po nějaké době začnou chilli papriky degenerovat a plody už nebudou tak pálivé?Mám asi třetím rokem Carolina reaper.Od jedné rostliny stále pálí dost, ale od druhé už mnohem méně nebo vůbec.Jak je to možné?Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vždycky existuje možnost, že ti kytku spráší nějaká jiná paprika v okolí a když používáš vlastní osivo, tak potom nemáš jistotu že každý další rok bude sadba mít furt stejné vlastnosti.

hodnocení

0x
To máte jednu rostlinu, která už žije tři roky nebo třetí generaci ze semen?

ralf
hodnocení

Nikde v okolí žádné jiné papriky nejsou.Rostlinám už jsou 3 roky.Jsou to pořád ty stejné.Ani jsem nezkoušel vypěstovat z nových semen.Už je mi to líto vyhodit ale ztráta pálivosti mě překvapila.
A jsou pořád ve stejném substrátu? Pokud ano zkusil bych přesadit. Dost možná jim ve výživě něco chybí.
ralf
hodnocení

Zatím byly v jednom substrátu, ale nedávno jsem je přesadil.Tak uvidím.Nicméně pravidelně jsem je hnojil.Takže živin by snad mělo být dost.
Je pravda že substrát může pálivost ovlivnit. Třeba u křenu je to ale přesně naopak. Čím horší hlína ve které roste, tím je pálivější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]