Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nechat dozrát zelená rajčata

Od: jarek* odpovědí: 4 změna:

Můžete mi prosím poradit ,jak nejlépe nechat dozrát otrhaná zelená rajčata?

Děkuji

Jarek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Vzít celý keřík,i s rajčaty a někam do chladna pověsit .Za několik dní dozrají a ty co ne,nalož jako okurky do sklenic.Výborné do salátů.

JABRAKA

paja*
hodnocení

2x

Můžete je nachat dozrát na parapetu nebo naskládat do velkých otevřených sklenic a taky postavit na parapet, postupně ty dozrálé vytahujte.

mirekn*
hodnocení

0x

Dát do bedýnky spolu s dozrávajícími jablky (intenzivně voní) a lehce zakrýt papírem nebo igelitem, nebo dát do hrnce a přikrýt pokličkou. Častěji kontrolovat, rajčata se ráda kazí a jablka také.. Dozrávající jablka vylučují etylen, který rajčata potřebují pro dozrání a zčervenání. Dělám to tak léta a mám svoje rajčata až do Vánoc.

lidka*
hodnocení

0x

Nedozrálá rajčata jsem nakládala jako okurky ( je to velice dobré), případně jsem je přidávala do čalamády a tím se ztratila jejich "jedovatost". Naši vždycky nechali dozrávat rajčata mezi okny. O to víc jsem se divila, když jsem jednou četla, že nejlepší způsob je dát dozrát pod postel do tmy. To ale bez záruky - vyzkoušeno nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]