Nejste přihlášen/a.
2x
My máme na zahradě hroznou zem. Při sázení vykopeme větší díru a do ní dáme hlínu míchanou s drcenou rozpadlou kůrou, substrátem a pískem. Túje prosperují, zaléváme pouze přes parné léto. M.
0x
To je řeka, ta voda dole? A túje jsou na Vašem pozemku? Mně se jednou stalo. že jsem chtěla zkrášlit břehy u potoka před zahradou a tak jsem tam na podzim zasadila několik koupených okrasných keříků, které se tam hodily. Keře ale po vyrašení do jednoho zhynuly. Evidentně se jim dařilo a najednou bylo po nich. Pak mi sousedé řekli, že tam byli lidi z Povodí a že mé keříčky postříkali něčím, co je zničilo. Vůbec se neptali, kdo to tam zasadil, abych si je vykopala a přenesla jinam. Tohle píšu, jestli to není podobný případ/?/ Prostě Povodí má svoje nedotknutelné metry.
Týýý brďo, díky, Mono. Fakt. A já viděla vodu! Normálně optický klam. Jsem opticky zklamaná
Zdá se ale, že vidím svět lepší.
Omlovám se ![]()
Jedině je možnost, že by je po výsadbě někdo nezalil a stihly by uschnout díky chybě při výsadbě.
0x
Měli jsme podél plotu řadu pěkných tůjí, ale tři poslední vždy uschly. Dopňovali jsme 3 x, ale vždy uschly, žádná rada nepomohla.
mona, u těch usychajících tůjí byly z jedné strany již vysoké tůje a z druhé strany nic, tak dva metry prázdno a pak bezinka. U sousedů za plotem rybíz. Něco jim tam vadilo, ale co to bylo?
Do jámy jsme jim dali zahradnický substrát.
U tůje se proto téměř nedá počítat s úhyny. Nejodolnější jsou druhy, které se hodí do živých plotů. Pokud uhyne víc rostlin najednou, pak jde o větší chybu. Jehličnany dávám i do mrazové kotliny, kde zvládají jarní mráz lépe, než ovocné stromy.
Půdu před výsadbou tůjí jsem nikdy nepřipravovala, je odolná a přizpůsobí se. To není důvod úhynu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.