Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé fleky na palmě - co s tím?

Od: mimisek odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer všem. Sousedka před dvěma dny vyhodila palmu - je to Yuka, už není moc v dobrém stavu, nicméně řekla jsem si že bych jí mohla zachránit. Ale nevím od čeho jsou ty bílé skvrny na listech (viz foto) nevíte od čeho by to mohlo být? Palmu měla doma, ne venku až když jí vynesla ven, že jí už vyhodí, tak yuka chudák 1 den lehce propršela. Přesadila jsem jí, zalévat jí zatím nechci, je promočená dost, ale ráda bych jí zachránila. Děkuji za odpovědi.

Bílé fleky na palmě - co s tím?
Bílé fleky na palmě - co s tím? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Spáleniny od slunce, zdá se. Byla přisunutá najednou blíž k oknu a částečně zastíněná. Každý list podle úhlu osvitu reaguje jinak.

liska5
hodnocení

0x

Ty spálené fleky už tam zůstanou nadobro. Z podobně vyhozené jsem si před pár lety odřízla jen dva vrcholové střapce se stonkem 20 a 30cm a po několika týdnech ve váze začaly tvořit kořeny. Mám je zasazené a při dobré péči krásně rostou a jsou zelené pěkně odspoda. Takže nemám problém s tím dlouhatánským kmínkem ani se starými poškozenými listy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]