Dobrý den mám dotaz ohledně aloe koupila jsem si ji asi před měsícem vše jsem si pročetla ohledně aloe jak se mají pěstovat a tak .Vše dodržují jak zalíváni tak přesazování a další nedávno jsem ale zjistila že aloe má asi u dvou listů zahnědlé (přesněji světle hnědé nebo i takové oranžovo hnědé spíše tedy hnědší) špičky listů.Mam se bát nebo se to dá napravit? Nevím co s tím? Rostlinu zalívam 1× týdně a nikdy není nic v misce takže se vše vsákne .U průvanu také není přímo tedy máme dvě otevírací okna jedno pravé druhé levé.Levé se otevírá častěji (skoro každý den cca 4×) pravé ne! spíše jen tak jednou za den když se zalíváji květiny za oknem ale aloe se dá na stůl a potom zase zpátky.Moc prosím o radu? nechci o ní přijít děkuji.verca
U některých rostlin to bývá dávkou ostrého sluníčka. Třeba u tlustice. Možná je to i u aloe. Nemá moc mokrou půdu? Navrch to nepoznáš, stačí tam píchnout na noc špejli, jestli bude ráno mokrá. Ono zalívat a zalívat je rozdíl v množství vody. Počkáme, jsou tu zkušenější.
liska5
Podívala jsem se na své aloe /mám 4/ a kupodivu tam to nafialovělé zbarvení mám na někrerých listech a víc u té aloe, která má suché špičky u spodních listů. Že by naopak vody málo? Jestli to není fyziologické, jakože to prostě k té rostlině patří.
veronikaa
Nene když dám prst do hlíny je jakoby vysušená vždy jen zaliju přiměřeně a ono to vsákne a nic nezůstane v misce na slunci je dost svítí na ni od dopoledne až tak do 17:00 . Snad odpoví i odborník který to ví určitě a ví co dělat.jinak děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.