Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, hroznové víno mi navštívila puklice, loni jsem stříkala 2x a letos je tam zas. Doma mám starou Sulku a nevím, jestli ji můžu použít a to i na peckoviny, pokud už kvetou. Nevím, jestli s ní lze stříkat peckoviny po odkvětu proti monilóze. V zahrad. centru jsem sehnala jen Mospilan 20 SP a Magnicur Quick. U posledního píší, že se postřik dělá při počátku vybarvování plodů, to si myslím, že už bude strom opět napadený včetně většiny plodů. Sulku mi radil známý, ale před květem A Mospiálan by měl být na štítenky, o puklicích ani slovo, i když mi ho prodavačka doporučila. Máte někdo zkušenosti a můžete urychleně poradit?
Mospilan je velmi univerzální isekticid s krátkou ochrannou lhůtou. Nevýhodou je krátkodobý účinek, což je zase výhodné při použití ve skleníku proti mšicím nebo molicím. Myslím, že štítenky a puklice je totéž. Mospilan je vhodný zejména proto, že má systémové účinky - "otráví celou rostlinu". Takže co zrovna žere nebo saje, bude odstraněno, i když je to někam zavrtáno v pletovech plodů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.