Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pampeliška květy využití

Od: hdaj odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, poraďte mi na co lze použít květy z pampelisek (čaj?). děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavně byla móda ten pampeliškový med. Já jsem také podlehla trendu a patlala se s tím. A aby to alespoň trochu zhoustlo, tak se do toho muselo dát tak velké množství cukru, že už to teda zdravé ani náhodou nebylo a stejně to nemělo konzistenci medu, jak ho znáte. I když včely také zpracovávají pyl a včelař jim také trochu cukru přidá, tak holt jsou to přece jenom včelky a ty mají jiný pracovní postup než my, "obyčejní smrtelníci". ;) A ani to pampeliškách nechutnalo, prostě to byl takový světlounce žlutý a šíleně sladký jakýsi sirup. Možná na oslazení čaje, ale já nesladím, tak jsem to rozdala.

Jako kdybych to psala já. Jeden pokus a už nikdy víc!

hodnocení

3x

Zde jsou všechny recepty: www.recepty.cz› ingredience › pampeliska , co vše lze udělat z květů pampelišek *slunce*

,

Copak o to, ono toho udělat lze hodně, ale když budu květ s pylem vařit hodinu, nebo to spařovat horkou vodou a pak dál "mordovat", tak všechno co v ní bylo zdravého, je v čudu a už to postrádá veškerý smysl. Nutriční vitamínový význam už nemá žádný. Bude z toho jenom ta kalorická bomba. To už bych raději počkala na květy černého bezu a z nich udělala sirup za studena. Také se jedná o využití pylu a i když i tam se musí dávat docela hodně cukru, tak se to nevaří a překrásně to voní po tom bezu. Dělám každý rok a nikdy se mi nic nezkazilo. A ta pampeliška nemá moc silné aroma ani čerstvá, natož když se bude hodinu vařit.

mak*
hodnocení

2x

Pampeliškový med nebo víno.

hodnocení

2x
Náš pes květ pampelišek s velkou chutí žere

hodnocení

1x

Jak tu bylo napsáno, je to celkem nanic. To už je lepší udělat ten sirup, kterým se pampeliškový med nazývá, z něčeho jiného. Navíc, pokud je rostlina aromatická, tak to má mnohem lepší chuť a je to výborné do čaje. Teď zrovna kvete popenec břečťanolistý, ten je výborný i do nádivek, dělala jsem to i z plicníku nebo v zimě, když nic nebylo, tak z listů rýmovníku a postrouhaného zázvoru. To je fakt bomba výborná při nachlazení.

hodnocení

0x
Podle mě med z pampelišky nemá význam, to je lepší koupit pravý med od včelaře za 150 Kč a je to med se vším všudy.
Květy pampelišek bych použil do salátu, nejdřív vsak spařit horkou vodou, nevíme, kdo to mohl ze zvířat počůrat...
Nebo usušit a nechat na čaj.
jabraka*

Využití květu je dost problematické,příprava čaje je spíše zásluhou listu a kořene.Ty se dají dobře nasušit a detoxikační čaj se může připravovat denné.Květ se usušit nedá,během dvou dnů na sluníčku z květu je hromádka pýří.Z kořene je řad předpisů,pokud přidáme čerstvé květy a jitroce,získáme skvělý čaj.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]