Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poraďte mi na co lze použít květy z pampelisek (čaj?). děkuji
Hlavně byla móda ten pampeliškový med. Já jsem také podlehla trendu a patlala se s tím. A aby to alespoň trochu zhoustlo, tak se do toho muselo dát tak velké množství cukru, že už to teda zdravé ani náhodou nebylo a stejně to nemělo konzistenci medu, jak ho znáte. I když včely také zpracovávají pyl a včelař jim také trochu cukru přidá, tak holt jsou to přece jenom včelky a ty mají jiný pracovní postup než my, "obyčejní smrtelníci". A ani to pampeliškách nechutnalo, prostě to byl takový světlounce žlutý a šíleně sladký jakýsi sirup. Možná na oslazení čaje, ale já nesladím, tak jsem to rozdala.
Zde jsou všechny recepty: www.recepty.cz› ingredience › pampeliska , co vše lze udělat z květů pampelišek
,
Copak o to, ono toho udělat lze hodně, ale když budu květ s pylem vařit hodinu, nebo to spařovat horkou vodou a pak dál "mordovat", tak všechno co v ní bylo zdravého, je v čudu a už to postrádá veškerý smysl. Nutriční vitamínový význam už nemá žádný. Bude z toho jenom ta kalorická bomba. To už bych raději počkala na květy černého bezu a z nich udělala sirup za studena. Také se jedná o využití pylu a i když i tam se musí dávat docela hodně cukru, tak se to nevaří a překrásně to voní po tom bezu. Dělám každý rok a nikdy se mi nic nezkazilo. A ta pampeliška nemá moc silné aroma ani čerstvá, natož když se bude hodinu vařit.
Jak tu bylo napsáno, je to celkem nanic. To už je lepší udělat ten sirup, kterým se pampeliškový med nazývá, z něčeho jiného. Navíc, pokud je rostlina aromatická, tak to má mnohem lepší chuť a je to výborné do čaje. Teď zrovna kvete popenec břečťanolistý, ten je výborný i do nádivek, dělala jsem to i z plicníku nebo v zimě, když nic nebylo, tak z listů rýmovníku a postrouhaného zázvoru. To je fakt bomba výborná při nachlazení.
Využití květu je dost problematické,příprava čaje je spíše zásluhou listu a kořene.Ty se dají dobře nasušit a detoxikační čaj se může připravovat denné.Květ se usušit nedá,během dvou dnů na sluníčku z květu je hromádka pýří.Z kořene je řad předpisů,pokud přidáme čerstvé květy a jitroce,získáme skvělý čaj.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.