Nejste přihlášen/a.
To jste měl stříhat i v předchozích letech, víc by se rozvětvily a zahustily. Třetinu určitě bych ubrala. Ustřihnout to, co hodně ční, aby to mělo kompaktní tvar, ale zároveń dost listové plochy.
Prostě u střihání koukat a myslet, kam pak poroste větvička dál. Např. nechat jí vidličku, ať se víc větví.
Zasadila jsem neopadavý dřišťál kvůli psovi jako živý plot, ale dvakrát vymrzl, pak když zbyla půlka jsem ho přesadila aby nebyl jednotlivě, poté ho manžel vzal omylem křoviňákem a pak ještě jednou soused. Nakonec po třech letech z něj byly malé větvičky, tak jsem se naštvala a udělali jsme drátěný plot. Takže teď máme plot a za ním živý plot, který se vzpamatoval asi po 5 letech a dneska je z něj dvoumetrové husté a metr a půl široké křoví.
Musím ho ostříhat, protože nejvíc vymrzlé sazenice rostly pomaleji, takže je nepravidelný, ale nechce se mi do toho, trny jsou ostré, propíchnou klidně podrážku. Když jsem to zkoušela, nejdou ty větve vytahat jak píchají, necháte je v křoví uschnout, tak to vypadá ošklivě a stejně ty trny furt píchají. Napadlo mě pak vzít hrábě a vytahat ostříhané větve, a ručně to z toho pak vytahat, co zbyde, ale fakt se na to netěším. Zkusila jsem jeden menší keř vyrýt, že to někomu daruji na přesazení, ale ani zaboha nešel ven.
Ale zas včely na žlutých hroznovitých květech na jaře bzučí jak o život, a pak to přechází různými barvami do modrých plodů, to zas jo. Ale na údržbu teda nee.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.