Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, kdy sázíte rajčata do nevytápěného skleníku? Zkušenost mám jen s vytápěným, kde automatika zapínala na noc. Tam problém nebyl. Ale teď mám přinést sazenice více druhů, co jsem vypěstovala doma na okně, kolegyni a že ona si to hned zasadí. I když pěstuji sadbu na parapetu v místnosti se stále otevřenou ventilačkou a poslední dny rajčata otužuji vynášením na balkon, mám obavu, jestli není brzo na to strčít je do nevytápěného skleníku. Včera tu chumelilo, ráno na nule a teď ve stínu 9 stupňů a polojasno.
Jde o Tornádo, Hildares, Cherry Supersweet a balkonové. Děkuji.
2x
jednak není skleník jako skleník, třeba dvojitý polykarbonát je něco jiného než sklo. také záleží na velikosti. dá se to vytopit i svíčkami aby to nekleslo pod 0°C
2x
V dnešní době,půlce dubna,mohou být sazeničky ve skleníku bez problému.Spíše odpoledne bych skleník i větral.Pokud jde o výsadbu,také jje už čas.
2x
Já si myslím že je brzo.Vždyt je pulka dubna.A hlavně píšete že bydlíte ve vyšších polohách.To že jsou ted "letní" teploty neznamená že to tak zustane a určitě nezustane.
Soused to vloni vystrkal v dubnu do foliáku při pěkném počasí,v květnu pár nočních mrazíku a házel to na kompost...
Sázejte,prodejci,až se k nim vrátíte pro druhou sadbu budou mít radost.Tyto rostliny až po zmzlých.Nakladačky mně zmzly i 2.června.
0x
Máme ve skleníku spoustu rajčat. Skleník starý, jen ze skla, nevytápěný. Sazenice v kelímcích tam jsou dobrý měsíc, možná déle. Uvnitř skleníku byly nejprve ještě v pařeništi ze skla, jak se oteplovalo, víko pařeniště se jim na den otevíralo, na noc přiklápělo. Podotýkám, že jsem v Praze, tedy je tu tepleji, než někde mimo zástavbu. Vždycky sázíme rajčata do skleníku v dubnu, až po zmrzlých, tedy v půlce května je u nás zbytečně pozdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.