Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy nasadit rajčata do skleníku?

Od: liska5 odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat, kdy sázíte rajčata do nevytápěného skleníku? Zkušenost mám jen s vytápěným, kde automatika zapínala na noc. Tam problém nebyl. Ale teď mám přinést sazenice více druhů, co jsem vypěstovala doma na okně, kolegyni a že ona si to hned zasadí. I když pěstuji sadbu na parapetu v místnosti se stále otevřenou ventilačkou a poslední dny rajčata otužuji vynášením na balkon, mám obavu, jestli není brzo na to strčít je do nevytápěného skleníku. Včera tu chumelilo, ráno na nule a teď ve stínu 9 stupňů a polojasno.

Jde o Tornádo, Hildares, Cherry Supersweet a balkonové. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

jednak není skleník jako skleník, třeba dvojitý polykarbonát je něco jiného než sklo. také záleží na velikosti. dá se to vytopit i svíčkami aby to nekleslo pod 0°C

jabraka*
hodnocení

2x

V dnešní době,půlce dubna,mohou být sazeničky ve skleníku bez problému.Spíše odpoledne bych skleník i větral.Pokud jde o výsadbu,také jje už čas.

liska5
hodnocení

Zítra ráno jim je půjdu předat. Mají skleník skleněný a foliák.

Jak se dá, tak rajčata otužuju. Je to v místech pod horama, kde ještě ovocné stromy nekvetou, jen trnky a zlatý déšť.

hodnocení

2x

Já si myslím že je brzo.Vždyt je pulka dubna.A hlavně píšete že bydlíte ve vyšších polohách.To že jsou ted "letní" teploty neznamená že to tak zustane a určitě nezustane.

Soused to vloni vystrkal v dubnu do foliáku při pěkném počasí,v květnu pár nočních mrazíku a házel to na kompost...

Sázejte,prodejci,až se k nim vrátíte pro druhou sadbu budou mít radost.Tyto rostliny až po zmzlých.Nakladačky mně zmzly i 2.června.

liska5
hodnocení

To už kupovat náhradní sadbu nebudu. Kolegyně se svou matkou spěchají. To už jsem termín posunula. Uvidíme.

lidus*
hodnocení

0x

Kamarádce už rajčata ve skleníku rodí ale na noc jim i přitápěla. Ven rajčata dávám po zmrzlých, v pohodě to doženou.

pb®
hodnocení

0x

Máme ve skleníku spoustu rajčat. Skleník starý, jen ze skla, nevytápěný. Sazenice v kelímcích tam jsou dobrý měsíc, možná déle. Uvnitř skleníku byly nejprve ještě v pařeništi ze skla, jak se oteplovalo, víko pařeniště se jim na den otevíralo, na noc přiklápělo. Podotýkám, že jsem v Praze, tedy je tu tepleji, než někde mimo zástavbu. Vždycky sázíme rajčata do skleníku v dubnu, až po zmrzlých, tedy v půlce května je u nás zbytečně pozdě.

111®
hodnocení

0x

já dal rajsý do hadráku včera přikádám 2 fotky

Kdy nasadit rajčata do skleníku?
Kdy nasadit rajčata do skleníku? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]