Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohu už dát na zahradu oleandr? Je to ten klasický druh a už zde moc mrznout nebude, ale teploty ještě půjdou k nule, nejnižší může být -1. Děkuji za odpovědi.
Já je dávám ven, až nehrozí mrazíky.
" V domovině oleandrů často letní teplota vystoupí nad 30 °C, v zimě se pohybuje průměrně kolem 2–8 °C. Krátkodobě snesou i teploty klesající až k –10 °C. Mrazíky sice většinou poškodí mladé výhony, které potom odumírají, avšak rostliny spolehlivě obráží ze staršího dřeva, nebo tvoří nové výhony od kořenů. Dlohodobé mrazy však nepřežijí".
![]()
Už jsem oleandr chtěla vyhodit, ale ted je zrovna ochlazení, tak počkám dva tři dny. On by to ale vydržel, byl celou zimu v nevytopené místnosti. Ještě mám Agave, jich několik a jednu docela velkou. Ty jsou tedy dost choulostivé, tak ještě počkají. Muškáty jsou také ještě doma po oknech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.