Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohu už dát na zahradu oleandr? Je to ten klasický druh a už zde moc mrznout nebude, ale teploty ještě půjdou k nule, nejnižší může být -1. Děkuji za odpovědi.
Já je dávám ven, až nehrozí mrazíky.
" V domovině oleandrů často letní teplota vystoupí nad 30 °C, v zimě se pohybuje průměrně kolem 2–8 °C. Krátkodobě snesou i teploty klesající až k –10 °C. Mrazíky sice většinou poškodí mladé výhony, které potom odumírají, avšak rostliny spolehlivě obráží ze staršího dřeva, nebo tvoří nové výhony od kořenů. Dlohodobé mrazy však nepřežijí".
Už jsem oleandr chtěla vyhodit, ale ted je zrovna ochlazení, tak počkám dva tři dny. On by to ale vydržel, byl celou zimu v nevytopené místnosti. Ještě mám Agave, jich několik a jednu docela velkou. Ty jsou tedy dost choulostivé, tak ještě počkají. Muškáty jsou také ještě doma po oknech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.