Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už ven s oleandry

Od: petr2000* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mohu už dát na zahradu oleandr? Je to ten klasický druh a už zde moc mrznout nebude, ale teploty ještě půjdou k nule, nejnižší může být -1. Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já je dávám ven, až nehrozí mrazíky.

" V domovině oleandrů často letní teplota vystoupí nad 30 °C, v zimě se pohybuje průměrně kolem 2–8 °C. Krátkodobě snesou i teploty klesající až k –10 °C. Mrazíky sice většinou poškodí mladé výhony, které potom odumírají, avšak rostliny spolehlivě obráží ze staršího dřeva, nebo tvoří nové výhony od kořenů. Dlohodobé mrazy však nepřežijí".

ireceptar.cz/...

*cteni*

hodnocení

0x
Oleandry mají ve Španělsku jako křoví mezi pruhy na dálnici. A teploty i tam občas spadnou k -6 takže strach dát je už ven, rozhodně mít nemusite. Spíš jim teď týden než si zvyknou venku ublíží ostré slunce.

hodnocení

0x

Všechny kytky určené k letnění mám od víkendu venku a nemíním je již uklízet. Celkem tolerantní oleandr bych se tedy nebál vyhodit na vzduch.

hodnocení

0x

Už jsem oleandr chtěla vyhodit, ale ted je zrovna ochlazení, tak počkám dva tři dny. On by to ale vydržel, byl celou zimu v nevytopené místnosti. Ještě mám Agave, jich několik a jednu docela velkou. Ty jsou tedy dost choulostivé, tak ještě počkají. Muškáty jsou také ještě doma po oknech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]