Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základna pro polykarbonátový skleník

Od: lilek odpovědí: 1 změna:

Rádi bychom levněji postavili "podstavec" pod skleník 4x3, 90kg, který má krytinu z polykarbonátu. Aby spodek netrpěl od vlhkosti a pro celkovou stabilitu. Na dno obvodového výkopu bychom dali beton do 10 cm výšky, do kterého bychom "utopili" vyztužovací železné tyče. Dle videí na youtube nejsou třeba dávat pod beton kameny (nemáme). Povrch bychom vyrovnali pomocí vodováhy. Na tento ztvrdnutý základ bychom položili jen jednu vrstvu ztraceného bednění, které bychom mohli opět vodorovně zpevnit/spojit železnou tyčí. Nechceme, aby základna příliš čouhala nad povrch země a ani zbytečně investovat do dvou vrstev ztraceného bednění. Myslíte, že ta základna ustojí mrazy? Jak široké bednění se používá? Děkuji za VŠECHNY vaše možné připomínky a rady předem!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

2x
Vykopal jsem základ asi 40cm,na dno jsem dal asi 5cm písku, na to beton a do betonu jsem zasadil ztracené bednění. To kouká cca 15cm nad terén. Na něj po obvodu přišeoubujte hranoly 5x5cm a k nim jsem připevnil skleník. Ted po x tém opravování šel pryč a udělal jsem skleněný, pevný. Snad něco uvidíte na fotce.
Základna pro polykarbonátový skleník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]