Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat nebo rozmnožit muškáty

Od: aja13* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu,jak uchovat nebo rozmnožit muškáty.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kozoroh*
hodnocení

2x

Jak ho rozmnožit: Uštípněte si něaký odmladek a dejteho do skleničky a nebo do něaký ho předmětu (bez dírek) a dejte do toho vodu a pak jenom čekejte, kdy vykoření a pak ho mužete zasadit.

Přeji vám hodně štěstí, aby se vám to vydařilo.:)

babca*
hodnocení

2x
Ahoj, já uchovávám muškáty na zaskleném balkoně, nebo odstřihnu vrcholek rostlinky, aby měla dvě patra lístků a dám do hlíny a přikryji igelitem a občas rosím.Některé zahynou ale většinou se to podaří.

limetka*
hodnocení

2x

Ahoj, starší rostliny muškátů uchovávám přes zimu na světlém chladném místě (nevytápěná místnost), obírám uschlé listy, zálivka jen velmi mírná. Množím vrcholovými řízky (asi 7 cm) koncem léta a na podzim , hned je napíchám do truhlíku do hlíny a nechám v teple, mírně zalévám, obírám uschlé lístky, aby v hlíně neplesnivěly. Většinou mi bez problémů zakoření a pak do jara zase chladná, světlá místnost. Tedy - mluvím o P. zonale, s P. peltatum (převisláky) zkušenosti nemám.

doplněno 17.10.08 09:55:

A ještě - když zadáš do vyhledávače"muškáty", vyběhnou ti desítky zajímavých odkazů.

fanca*
hodnocení

0x

Ahoj, já rozmnožuji muškáty takhle. Na konci srpna si nasříhám mladé výrustky asi 7 cm velké, ustřihnu je přímo nad posledním lístkem a hned je pichnu do truhlíku. Do 50 cm. truhlíku jich dám asi 20 ks. Mírně zalívám, nechám je v místnosti asi na okně kde se topií amx. 15 stupňů. Uschlé lístky musím odtrhnout, aby nezahnívaly. Vyrostou asi 10-15 cm vysoké. Začátkem února je všechny sestříhám asi na 5 cm přesadím zak po 8 do truhlíku, a začnu je přihnojovat"Ktistalon Start". Do"Zmrzlích"mám krásné kvetoucí převislé muškáty. fanca *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]