Dobry den, mám otázku ohledně olivovniků. Tri stromecky jsme přesunuly asi 3 týdny zpatky z obýváku ven. Noci jsou ještě chladné a občas bylo i -4 stupně. Dočetl jsem se v literatuře, ze olivovnikum nevadi mráz až do -12 stupňů. Olivy asi tyden zpatky začaly opadavat, tak jsem je málo zalil. Jenže listy začaly postupně i hnednout. Příkladem zde fotografie, ptám se co jim muže být a jak se mám o ne dále starat. Budu moc rad za vaše nápady a rady. Dekuji mockrát!
Olivovník snese nějaký mráz, to jo, ale když tam roste pořád dlouhá léta. Tady byl náhle vyndán ven z tepla bytu, tak to byl pro něj docela šok. A třeba i neměl dost vody. Taková rostlina spíš uschne, než zmrzne. Mráz vysušuje. Má i docela málo zeminy na svou velikost.
Olivovník nemá rád stěhování, takže vždy po přestěhování ven trochu opadá. Zalévat jste ho v mrazech neměl. Nechte ho proschnout a jestli nezačne mrznout víc ( -3 a víc) tak ho nechejte tam kde je. V nejhorším ho ukliďte, ale radost mu to nedělá. Zdravím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.