Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divoká skalnička

Od: boban® odpovědí: 11 změna:
Poznáte?
Na zimu se zatahla do země. Má trošku tlustší listy po pohmatu

Divoká skalnička
Divoká skalnička #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že je to hodně strádající kalanchoe, kolopejka. Jedna z mnoha druhů.

doplněno 09.04.20 08:33:

Možná také některá z několika druhů tlustic, by to mohla být.

petr2000*

Babkazov, máte pravdu.

jabraka*
hodnocení

2x

Řekl bych,Sedum Confusum.

JB

hodnocení

0x

Mi to jako skalnička nepřipadá, jsem pro kolopějku, jak píše babkazov. ;)

zimu na skalce přežila, protože byla mírná zima

cesmina*
hodnocení

0x

Nějaký rozchodník.

jabraka*

Ano,cesmíno - rozchodník - sedum

JB

liska5
hodnocení

0x

Jak píše Jabraka - Sedum. Je to skalnička plazivá s tlustšími lístečky a velmi běžná. Na celé olistěné lodyze pouští jemné kořínky. Každý kousek zakoření. A zimu běžně přežívá. My jsme tomu řílali slepičky.

liska5

Já zas vidím Sedum spurium - Rozchodník pochybný. I ten má více variant. Skalnička je to určitě, tu roste i na hřbitově.

petr2000*

Liško, nevím to stoprocentně (to foto není nejlepší), ale sedum spurium to podle mě není. Mám tento rozchodník na zahradě a rostlina na fotce má daleko tlustší stonek a větší listy. Možná nějaký jiný rozchodník, to možná ano, ale tenhle asi ne. Spíš rozchodník nachový. Jen můj názor.

petr2000*
hodnocení

0x

Tak tohle není rozchodník. Je to kalanchoe. Ale strádá. Poradím méně zalévat, na jaře přihnojit, dát letnit na zahradu a snad se vzpamatuje, Zdravím!

doplněno 09.04.20 18:55:

Navíc mi připadá jako přemrzlá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]