Nejste přihlášen/a.
Prosím znalé rádce zahrádkáře o radu. Mohu mít větší množství rozpadlé, 5 let uložené kůry ze smrků. Na pohled je to sypké, černé jak bota.
Poradíte jak tuto hmotu využít na zahrádce? Lze zarýt do záhonů? Nebude z toho kyselá zem? A nebo si nepřidělávat práci a odmítnou jednu fůru. Děkuji za případnou radu.
Pokud není ztrouchnivělá nebo shnilá, tak na mulčování okrasných ploch právě k takovým rostlinám, jaké jsem výše uvedla. Je to směs, nebo určitá frakce? Buď je drobná, střední nebo hrubá. Podle toho se nabízí, shání a používá. Kolem velkých jehličnanů, rododendronů ap. na velké plochy tu větší. Tu střední např. kolem kanadských borůvek.. A na malé plochy s menšími rostlinami, jako vřesy, se hodí menší frakce. Jinak je do docela drahý artikl. Za kubík 1000,-až 1500,- dle kvality.
Děkuji všem za odpovědi a asi kůru nevezmu. Bydlím na samotě, dokola mám les, takže jehličňany na zahrádce nemám. Půda je zde těžká, kamenitá, tak jak na horách. Myslela jsem si, že zarytím do půdy ji odlehčím. Jako mulč nelze použít neboť je kůra tak jemná jako přesytá černá hlína.
Borůvky také na zahradě nemám, ale je jich dostatek v lese 200 m od domu. Takže také nic.
Děkuji a přeji pěkný zbytek sluníčkového dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.