Dobry den, Ma nekdo zkusenost se samozavlazujicimi truhliky Z Lidlu? Nejak mi tam nefunguje ta cervena tycinka - ukazatel. V suchem stavu fungovala, jakmile jsem zasadila rostliny tak jsem zalila, prilevam vodu, ta jiz odtika bezpecnostnimi otvory ven, ale tycinka se jeste vubec nehla mam ty truhliky 3 a chovaji se vsechny stejny bez pohybu...
problém plováčku je jednoduchý. Nadnáší ho vzduchová bublina zachycená v té rozšířené části (zvonu) vespod. Bohužel naléváním vody se tato bublinka vytlačí a samotný plast je těžší než voda (neplave). Lze řešit vložením/vlepením kousku polystyrenu/korku do spodní rozšířené části.
Zkušenost mám já i dcera stejnou jako vy. Samozavlazovaci truhlík už nikdy! Udělala jsem z něj normální truhlík. Také jsem vodu lila, plovák se nehnul a najednou voda z truhliku teče proudem sousedce na parapet. Takže za mě už nikdy takovou "vymoženost"
Ten ukazatel funguje na jednoduchém principu. Je to plovák. Spodní konec vložíte do určených míst tedy tam kde je v truhlíku hladina. Voda pak začne plovák nadnaset a vy vidíte na jeho opačném konci výšku hladiny. Samozřejmě nesmí být v půdě, ale až dole, kde je v samozavlazovacim truhlíku prostor pro zásobu vody. Když ukazetel vyjměte musí být spodek mokrý od vody. Máte ho opravdu až dole? Podle mě není zaražený dostatečně hluboko.
luckynek
Ano, princip chapu. Tycinka je zarazena presne az dolu, je na to v tomto truhliku drazka, takze nelze vlozit spatne. A hlavne kdyz byl truhlik prazdny a naplnila jsem pro test vodou tycinka fungovala. Az jsem nasypala hlinu, prestala fungovat. Kdyz otvorem u tycinky zalevam taky se hybe, ale v klidu je proste porad az na dne.
Tak jinak. Měřidlo vyjměte a vložte do sklenice s vodou. Funguje správně? Pokud ano, tak v truhlíku je málo vody nebo není vložen tak nízko jak je potřeba. Nespadla vám pod měrak hlína?
Zkuste to měřidlo i trošku poklepat. Občas se plovák dokáže zaseknout.
luckynek
Ted uz bohuzel tycinku nevytahnu. Je tam napevno. Ale jak rikam, fungovalo to do te doby nez jsem tam dala hlinu a funguje kdyz otvorem zalevam. Vody je dost, jelikoz uz preteka bezpecnostnim otvorem. Hlina by se tam dostat nemela, ma vlastni tunel. Viz obrazky. Spise si myslim ze proste spatny design ;( jinak je i proklepnuto. Baterkou vidim ze je tam voda
Pokud není měřídlo vlepené (což pochybuji) je tam jen nacvaknuté a mělo by jít vyndat a podívat se, kde je chyba. Osobně bych klidně jeden truhlík vysypal, abych se podíval co se stalo, že to nefungoje než celý rok zkoumal, kolik je tam vody.
tak je tam dole malá díra a nebo jak je nahoře ten špunt tak nenastoupá voda, oddělat to bílé nahoře
luckynek
Zkusila jsem to cele rozebrat (pruhlednou cast a tycinku), vycistit ale porad beze zmeny. Nevadi mockrat vam dekuji za rady a napady. Budu si na vodu svitit baterkou vzdavam to
Mě napadá, že "hlína" tlačí tu derovanou mřížku (dno) moc dolů a jelikož je plovák na té mřížce pevně připojen, tak je možná stlačený moc ke dnu i ten plovák a voda se do něj těžko dostává. Zkuste trochu nadzvednout plastový tubus tělesa, ve kterém je plovák směrem nahoru, třeba jen o jeden centimetr.
Mám ty samé. Dnes jsem zasazovala. Vše bez problémů. Zkusila bych vodu dál lit...taky mi tyčinka nelezla nahoru, voda vytékala ale pak si to sedlo. Prostě jsem lila a lila dokud tyčinka nestoupla bez ohledu na vytékání vody ven. Asi si to potřebuje ten první cyklus sednout.
Mám to stejně a jsem s toho na prášky. Koupila jsem schválně tyto truhliky,jelikož jsem občas polila sousedce parapet. Tak jsem doufala, že tímto bude můj problém vyřešen. Zalevala jsem a vodoznak stále dole a najednou koukám a voda vytéká spodem. Koupila jsem tři truhliky a jsou na nic. Reklamovat nemůžu už jsou zasazeny kytky. Vůbec mě nenapadlo, že můžou být v truhliku otvory a nechápu proč se vodoznak nehýbe a přitom voda vytéká. Co je teda to samozavlažovani. Neporadí někdo?
Ty otvory jsou horní míra vody, co se do truhlíku vejde, aby rostlinám nehnily kořeny, výš hladina být nesmí. Proto to preteka ven. Má to každý samozavlazovaci truhlík. Chyba je, že ukazatel neukazal, že je truhlík už plný.
luckynek
Presne to je problem. Chapu prevodneni truhliku a ze voda vyteka ale proc se v te chvili cervena tycinka ani nepohne..
Uplne to stejny! Uz to neresim vse bylo zbytecne. Naliju tam litr a pul vody a konec proste to nejde. Psala jsem na reklamaci rikali at to donesu i tak ale nwchvi jahody presazovat... nastvana jsem stejne. Chapu vas a inkdxz to ma byt jednoduchy proces tady proste nefunguje... i jsem uvilnila celou tu pruhlednou nadrzku ze to pomuze ne.. hybe se jen pri zalevani ale pak nic..
U těchto konkrétních truhlíků z LIDLU je to známý problém. Uváděla to většina lidí v recenzích na tento truhlík. Ukazatel nefunguje snad u žádného. Mám doma dva a taky mi ani u jednoho nefunguje, takže vodu dolévám pomalu, dokud nezačne spodem vytékat. Je to nepříjemné, ale já už si zvykla a za ty peníze lepší truhlík neseženete.
Truhlíky s tyčinkami jsem jož dávno zlikvidovala. Nahradila jsem je původní verzí zavlažovacích truhlíků a kuličkou. Vše je v plastu, nerozbitné, nezničitelné. Na boku truhlíku je otvor a v něm asi 3cm kulička, který pomalu se schovává ke dnu. Až není vidět, je potřeba dolét vodu. něco takového
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.