Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování kopru

Od: jana2* odpovědí: 13 změna:

Může mi někdo poradit, jak ze semen vypěstovat kopr? Zkoušela jsem to, ale nejde mi to. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Kopr nepotřebuje žádnou velkou péči. Semena na záhon rozhodit naširoko a on si poradí. Opravdu je jako plevel. Já ho neseju, já ho pleju. Na jaře vyroste sám z podzimního "výsevu", vytrhám, některý nechám a když uzraje, semena vyklepu do záhonů. Padni kam padni - mezi jahody, do brambor, kamkoliv, i na cestičky. Na podzim ho je zase spousta mladého, čerstvého. A tak to u nás funguje už roky...

hodnocení

1x

Co na tom nejde? Na jaře zasejete a on vyroste. Jedině mě napadá, že ho utopíte (max. do 1 cm) nebo že zaschne při klíčení.

doplněno 01.04.20 19:42:

Samovýsev je fajn, ale počítejte s tím, že vyklíčí tak 10% semen. Kopru vypadá dost. Pokud nasejete pytlík kopru a vyleze těch 10%, tak kopr není. Je to relativní.

fugass*
hodnocení

1x
Kam ho sejete? Já ho dám podél rajčat na slunce a 99% ho vyleze, je to takový bych řek plevel, není co zkazit.

hodnocení

1x

Kam ho sejete? Do květináče nebo ven, na záhon? Nám rostnul všude. V jahodách, v okurkách, v mrkvi, kolem rajčat. Všude.

hodnocení

1x

Kopr vyroste, semena dozrají. Nechám je opadat a to je všechno. Druhý rok vyrostou mladé rostlinky kopru. Protože nezaberou mnoho místa, mohou být všude. V česneku, bramborách, jahodách...Když je jich hodně, počkám, až povyrostou a vytrhám některé. Z nich si posekám kopr do krabičky do mrazáku. Z ostatních pak část spotřebuji později při nakládání okurek. A ten zbytek? Zase nechám semínka vypadat a mám zaseto už na příští rok.

Kopr roste sám, nepotřebuje takřka žádnou péči. Jaga.

jabraka*
hodnocení

0x

Protože se používá nejčastěji do okurek,vyseje se mezi okurky.

JB

hodnocení

0x

Ano, to všechno co zde píšete je pravda. Ale když s tím koprem někdo teprve začíná a koupí si pytlík semínek a ten podle návodu vyseje, tak opravdu někdy vůbec nevzejde skoro žádný. Mně so stalo už několikrát. A to jsem ho sela snad po celou sezonu a pořád nic. No a tím pádem nemáte nic, z čeho by se vysemenil na příští rok. Takže klidně můžete být úplně bez kopru. ;) Pak jsem někde četla, že semínka kopru musí prý přemrznout, aby vzešly. Tak jsem to letos zkusila, vysela jsem koncem února a čekám, co se bude dít, protože mám také s kupovanými semeny kopru dost potíže. Od té doby tady opravdu mrzlo, zrovna na dnešek mínus deset a meruňka je v tahu, *plac*protože už 3 dny kvetla, tak snad vyleze alespoň ten kopr. Ty samé problémy mám s petrželkou kudrnkou. Taková obyčejná bylinka a z kupovaných semínek prostě nic nevzejde.

Suzy, ta kupovaná semínka, to je kapitola sama pro sebe. Většinou žádná sláva.

Je to asi 2 roky, koupila jsem si v květinářství sáček s koprem, na fotce byl kopr a napsáno: HANÁCKÝ KOPR. Takový jsem ještě neměla. I když jsem ho vysela až koncem léta, vyrostly velice silné, veliké a šťavnaté rostliny. Byl vysoký nejméně1,5 m, velice hustý, měl krásnou zdravou tmavězelenou barvu.

Pokud na něj někde narazíš, zkus ho, opravdu nemá mezi kopry konkurenci. Jaga.

Ahoj Jago, moc děkuji. Já už jsem koupila opravdu několik druhů. Už teda nevím jestli také ten Hanácký, ale nezapomenu to určitě a až budeme moci vylézt ven, tak se po něm kouknu. A co ta kudrnka, tomu také nerozumím. Mám zahrádku a obyčejnou petržel ne a ne vypěstovat. Já mám teda raději tu "placatou", ale s ní to je stejné. Co já už vysela pytlíků, a pořád nic.

id

Kudrnka se mi také nedařila. Už 2 roky po sobě jsem koupila v Kaufu Kudrnku v květináči. Květináč byl napěchovaný, roztrhala jsem kořeny a zasadila po troškách do záhonu. Pár lístků zežloutlo, ale natě bylo i na sušení hodně.

eva1

Dobrý den snažím se též roky vypěstovat kopr

nedaříse semena na záhon.Nyní do truhlíku,po přesazení zajdou.Asi špatná kyselost půdy?

petr2000*
hodnocení

0x

Známý ho normálně na jaře vyseje do záhonu, on vyroste a prosperuje dobře. Má ho na slunci. Petr

mak*
hodnocení

0x

Kopr je plevel, který roste i tam, kde se nenaseje, ale před časem jsem měl stejný problém, jako vy. Pomohlo, když jsem sehnal od souseda nešlechtěný. Teď už ho neseju a roste pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]