Nejste přihlášen/a.
dobrý den, co prosím Vás říkate na aku vertikutator /....
šli by jste do toho? zahrada cca 800m2. Případně by jse volili jiný aku vertikutator za lepší cenu? děkuji za rady
Měl jsem dva, taky od Volfa na 220V a každý šel po roce do kytiček. Před tím jsem měl Alko a zničil se mi řemínek rok co rok. Teď mám 4roky aku sadu se sekačkou se třemi aku 40V 6A, nebudu jmenovat kvůli reklamě, ale jsem absolutně spokojený. Trávník řežu a provzdušňuji asi 3x ročně a sekám co 14dní. Nic lepšího jsem zatím neměl. Trávník mám zhruba těch 800metrů.
Není problém, ale nevím jak.
Tak se tedy omlouvám. Jsem již poněkud starší. Jedná se o značku Hecht řady 40V. A ještě mohu doplnit, že sekačku mám taky benzínovou Dolmar s pojezdem a od té doby, co mám aku komplet, tak jsem ji za ty roky jenom jednou projel, zakonzervoval a uskladnil. Kdo se s tím měl tahat. Píši jenom z vlastní zkušenosti. Jsem strojař a trochu o technice něco vím. Ano, teoreticky tady píšu bláboly, ale ta vlastní zkušenost někdy s teorií jaksi nekoresponduje. Až si to někdo vyzkouší, pak může aku odsuzovat. Ono přeci jenom od prvních pokusů o akunářadí už uběhla nějaká doba. Tak asi tak. Mějte se hezky a nekamenujte mě tady.
Pochopil jsi to dobře. A s baterkama nemám žádný problém. Přes zimu je nechám nabité a v podstatě ty tři baterky by s velkou rezervou vystačily na celou zahradu, bez dalšího dobíjení. Já to ale nedělám. Baterky jsem si očísloval barvou a beru je postupně tak, aby žádná nezůstala v klidu. Jedna je nabitá zhruba za 1,2-1,5hod. Takže má vždy nějakou nabitou a na trávníku mohu hned pokračovat, třeba vertikulací. Žádná starost o benzín, o olej, žádné rušení sousedů rámusem. Tak asi tak. Jo a co se týče výdrže akumulátorů, tak první tři nabití se postupně zvyšovala kapacita, formovali se a od podzima toho prvního roku to stále drželo stejně. Poznám to podle toho, kolik posekám plochy. Hezký večer.
názor, no prvně bych se asi ptal kde seženu další nože, když si je neumím renovovat, tedy servis a pak bych se rozmýšlel, při stejném servisu, který...protože servis je ta slabinaa a nože se opotřebují...a kupovat každé 2-3 roky nový asi nechcete..
Já už jsem se k tomu částečně vyjádřil v dřívějším příspěvku. Tam jsem se zmiňoval o tom, že praskají řemínky atd. Všechny, které podle mě stály za "nic", tak byli na 220V a všechny byli s malýma zadníma kolečkama. Jedinej, který jsem si nechal a byl nejmíň blbej je právě od Volfa typ WOLF-Garten VA 378 E. Jednak se nezacpávají zadní kolečka, lépe se s ním manipuluje a mám takové podezření, že ten pohon pracovního válce je pomocí širšího řemínku, než ty menší stroje. Ten pohon je achilova pata. Buď by měli vyrobit mašinu s více noži, nebo noži se třemi břity. Kvůli tomu, aby se eliminovaly nárazy nožů do země, když máte provzdušňovat do hloubky 3-5mm a nebo použít daleko lépe dimenzovaný řemen a ne řemínek jako do nějaké hračky a nebo se na řemínek vykašlat a udělat pohon ozubenýmy koly. Jak to mají kultivátory. Možná, že benzínové mašinky to mají jináč, než elektrické. Nevím. A naposled dávám za pravdu "111". Dostupnost náhradních dílů je velmi, velmi důležitá.
já mám elektrický, typ nevím, možná až najdu na zahradě návod, náhradní nože jsem sháněl pracně, sada za 700,- ale stále ještě používám původní snad 15 let, protože je vždycky nadvařím, tvrdokovem, za žhava vyklepu na tenko a lehce zabrousím přechod svaru aby se tam nedržela tráva...asi po 3 sezonách
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.