Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hledám někoho, kdo rozumím kaktusům. Google v tomhle totálně selhal.
Mám kaktusáka už 6 let a vždycky bez problému. Nyni už je z poloviny žlutý a scvrklý. Vyndala jsem ho ze substrátu, kořínky jsou v pořádku. Uhnilý není. Na sobě má hnědé a bílé tvrdé skvrny. Šíří se to směrem nahoru. Trny jsou zdravé, pevné. Vršek kaktusu je i krásně tmavě zelený. Je to echinocactus. Nechci o něj přijít. Kaktusy pěstuji již 18 let a nikdy jsem se s něčím takovým nesetkala.
Děkuji.
Jestli jsou to takové bílé povlaky, může to být červec vlnatka. Ale hnědé skvrny by mohla být i houbová choroba, chtělo by to foto. Zkuste si to vygooglit a kdyby to bylo ono, tak se zeptat v zahradnictví koupit postřik. Petr
A jestli je žlutý, tak by to mělo být přelití... Ale jestli píšete, že kořeny jsou v pořádku...tak nevím. Přes zimu se kaktusy nesmí vůbec zalévat. Ještě k těm skvrnám mě napadla korkovitost kaktusů, ale bez fotky se to těžko určuje. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.