Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží rostliny bez světla?

Od: lii odpovědí: 4 změna:

V pondělí hned ráno podalo již osvědčené zahradnictví balík s rostliny, které jsem si nemoudře objednala v době karantény, na Českou poštu, na dobírku. Denně doufám, že dorazí. Zítra to bude již 4.den. Pak je pátek a po víkendu by už určitě bylo po kytkách. Jak dlouho vydrží rostliny v květináčích ve tmě? Co mám dělat? Nepřebrat balík nebo po kom chtít pak odškodné? Jedná se o několik tisíc korun. Děkuji za radu!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Buďte v klidu, v létě odjíždím na 2 týdny do zahraničí a moje květináče, a mám jich docela dost, jsou celou dobu ve tmě v koupelně ve vaně, kde mají asi 5 cm vody. Po návratu zatím vždycky bylo v pořádku, přesto, že ve vodě, tak i kořeny byly dobré. Takže i ty Vaše těch pár dnů ve tmě přežijí. Jem je raději hned nedávejte na plné slunce. Zdravím Vás!

lii
hodnocení

To jsem tedy již klidná ;) Děkuji za informaci! Netušila jsem, že rostliny mají až takovou výdrž. Tož ty moje snad nebudou tak dlouho ve tmě. Stejně mi přijde, že jiní dopravci fungují i v době krize mnohem lépe než Česká pošta. Byla špatná volba kupovat teď v karanténě a další vybrat si Českou poštu :)

liska5
hodnocení

4x

Tmu ještě pár dní snesou, ale aby mohly dýchat a nehnily někde ve skladu, kde může být navíc moc teplo nebo moc zima. Ráno zavolejte na poštu. Na balíku musí být psáno, že jsou v něm živé rostliny. Na poště mohou být v omezeném provozu a balík nestačili doručit. Asi bych ho při přebrání otevřela a vyfotila. Pokud budou rostliny špatné, tak bych je odmítla, že nedodrželi dobu přepravy a zboží došlo znehodnocené. Asi se to musí písemně. To bych se v tom telefonátu na poštu zeptala, co a jak dělat, jestli to takto dopadne.

petr2000*

Záleží jaké Máte rostliny, nekteré kytky snesou stín i delší dobu (např. zamioculcas, aspidistra, spatiphyllum, monstera), ale já myslím že pár dní to vydrží (Vlastní zkušenost). Napište jaké druhy máte objednané a pak budeme moudřejší. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]