Nejste přihlášen/a.
V pondělí hned ráno podalo již osvědčené zahradnictví balík s rostliny, které jsem si nemoudře objednala v době karantény, na Českou poštu, na dobírku. Denně doufám, že dorazí. Zítra to bude již 4.den. Pak je pátek a po víkendu by už určitě bylo po kytkách. Jak dlouho vydrží rostliny v květináčích ve tmě? Co mám dělat? Nepřebrat balík nebo po kom chtít pak odškodné? Jedná se o několik tisíc korun. Děkuji za radu!
Buďte v klidu, v létě odjíždím na 2 týdny do zahraničí a moje květináče, a mám jich docela dost, jsou celou dobu ve tmě v koupelně ve vaně, kde mají asi 5 cm vody. Po návratu zatím vždycky bylo v pořádku, přesto, že ve vodě, tak i kořeny byly dobré. Takže i ty Vaše těch pár dnů ve tmě přežijí. Jem je raději hned nedávejte na plné slunce. Zdravím Vás!
To jsem tedy již klidná Děkuji za informaci! Netušila jsem, že rostliny mají až takovou výdrž. Tož ty moje snad nebudou tak dlouho ve tmě. Stejně mi přijde, že jiní dopravci fungují i v době krize mnohem lépe než Česká pošta. Byla špatná volba kupovat teď v karanténě a další vybrat si Českou poštu
Tmu ještě pár dní snesou, ale aby mohly dýchat a nehnily někde ve skladu, kde může být navíc moc teplo nebo moc zima. Ráno zavolejte na poštu. Na balíku musí být psáno, že jsou v něm živé rostliny. Na poště mohou být v omezeném provozu a balík nestačili doručit. Asi bych ho při přebrání otevřela a vyfotila. Pokud budou rostliny špatné, tak bych je odmítla, že nedodrželi dobu přepravy a zboží došlo znehodnocené. Asi se to musí písemně. To bych se v tom telefonátu na poštu zeptala, co a jak dělat, jestli to takto dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.