Nejste přihlášen/a.
Rybíz a angrešt mám tímto porostlý, sleduji menší úrodu. Co je to a jak se toho zbavím. Existuje na to nějaký postřik nebo nátěr?
Postřik 5% roztokem zelené skalice, před začátkem rašení. Teď už by se popálily pupeny. Je to stromek nebo keř a jak je starý?
Myslím, že stav stromku nebude záviset až tak na lišejníku. Stromek je takový zababčelý, neroste. Dejte ještě foto celého stromku. Šestiletý by měl být v plné plodnosti.
Už jsem odpovídal,tak ještě opakuji.Lišejník se neobjeví za rok.Proto je potřeba rybízy i angrešty správně ošetřovat.To znamená stříhat - odstraňovat staré větve.Na keři i stromku každý rok odstranit starší větve jako 3 roky.Místo toho vypěstovat novou mladou větvičku.Kostra pak bude obsahovat 4 - 5 kosterních větví.
JABRAKA
To že hnojivý postřik ničí mech, je známé. A někde jsem myslím i četl, že to funguje na lišejník. Když řaší tak bych zkusil použít silnější hnojivý postřik (minerální hnojivo spíše než organické) jako při zalévání a později řidší koncentraci jako při postřiku na list. Měl by z hnědnout a pak by měl jít lehce vydrolit. Jak kolega viz výše doporučuje zelenou skalici postříkat před rašením tak něco podobného se píše o bordeauxské jíše viz např. zahrada.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.