Nejste přihlášen/a.
K množení. Rostlina pouští kořínky z kolínka (místo, kde vyrůstají listy). Řízek je tedy špatně uříznut. Odstřihněte uhnívající část tak půl cm pod kolínkem, odstraňte většinu listů, aby nedocházelo ke zbytečnému odpařování. Listy ponechte tak dva včetně terminálu. Pak píchněte do vlhkého písku. Přikrytím folií nic neskazíte. Přiměřená vlhkost substrátu i vzduchu urychlý zakořenění.
Takovéto lístky má můj oleandr. Dostala jsem od kamarádky kousek větvičky, dala do vody, když se objevily kořínky, dala do hlíny v květináči. Potom vzrostlý snese i malý mrazík, ale na zimu s ním dovnitř na chladné světlé místo. Jen vás chci upozornit, že celá rostlina je prudce jedovatá. Často mám na něm puklice, je to k vzteku. Tak at vám hezky roste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.