Liška5 - Juka obrovská a dracena (fragrans?) jsou si hodně podobné. Přiznám se, že jsem si z počátku hned pomyslela na juku. Ale ať koukám jak koukám, myslím si, že to je dracena. Ale samozřejmě stoprocentní jistotu nemám. Tu bude mít určitě někdo jiný
liska5
Já tomuhle říkám juka. Není to? Našla jsem podobnou u popelnice, odebrala jen ty střapce, zasadila a mám nádhernou dvojitou pokojovku.
Ony se mi ty dvě rostliny pletou. Juka a dracena. V podstatě se pěstují stejně. Já bych uřízla oba kmínky asi v polovině a dala do vody zakořenit. Pak bych ještě ty staré kmínky kousek seřízla a ony oba určitě ještě obrazí. A budete mít rostliny 3.
liska5
Mně ty dva uřízlé střapce pustily kořínky ve váze asi za 3 týdny. Pak jsem je vedle sebe zasadila. Udělala jsem chybu, že moc blízko sebe. Tři cm je málo. Teď jsou mohutnější a trochu se mačkají .
Jestli ma listy širší než bezne draceny mivaji coz bych rekla, ze ma i kdyz se mi po zvetseni fotografie ukazuje rozmazane tak je to Dracena Massangeana.
Juka ma jednobarevne zelene listy jine zabarveni jsem nikdy nevidela a ani si nejsem vedoma, ze by existovala. Dracenu jsem naopak nevidela nikdy jen se zelenymi listy, ale ruzne vybarvene v kombinaci tmave zelena,bila,zluta,svetle zelena a Dracena Marginata tmave zelena s temne cervenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.