Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: baf odpovědí: 9 změna:
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

8x

Vidím chudinku dracenu. M.

doplněno 23.03.20 16:03:

Liška5 - Juka obrovská a dracena (fragrans?) jsou si hodně podobné. Přiznám se, že jsem si z počátku hned pomyslela na juku. Ale ať koukám jak koukám, myslím si, že to je dracena. Ale samozřejmě stoprocentní jistotu nemám. Tu bude mít určitě někdo jiný;)

liska5

Já tomuhle říkám juka. Není to? Našla jsem podobnou u popelnice, odebrala jen ty střapce, zasadila a mám nádhernou dvojitou pokojovku.

hodnocení

2x

Dracena. Seřízněte ty dva slabší kmínky, tak na 10 cm, ona obrazí.

hodnocení

2x

Ony se mi ty dvě rostliny pletou. Juka a dracena. V podstatě se pěstují stejně. Já bych uřízla oba kmínky asi v polovině a dala do vody zakořenit. Pak bych ještě ty staré kmínky kousek seřízla a ony oba určitě ještě obrazí. A budete mít rostliny 3.

liska5

Mně ty dva uřízlé střapce pustily kořínky ve váze asi za 3 týdny. Pak jsem je vedle sebe zasadila. Udělala jsem chybu, že moc blízko sebe. Tři cm je málo. Teď jsou mohutnější a trochu se mačkají .

eset*
hodnocení

2x
Jestli ma listy širší než bezne draceny mivaji coz bych rekla, ze ma i kdyz se mi po zvetseni fotografie ukazuje rozmazane tak je to Dracena Massangeana.

eset*
hodnocení

2x
Juka ma jednobarevne zelene listy jine zabarveni jsem nikdy nevidela a ani si nejsem vedoma, ze by existovala.
Dracenu jsem naopak nevidela nikdy jen se zelenymi listy, ale ruzne vybarvene v kombinaci tmave zelena,bila,zluta,svetle zelena a Dracena Marginata tmave zelena s temne cervenou.

ASi, nejspíš to tak bude. *palec*

petr2000*
hodnocení

0x

Jedná se o neprosperující juku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]