Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznám název rostliny

Od: ajka5® odpovědí: 9 změna:

Určitě někdo pozná, o jakou rostlinu jde. Řízek v zimě docela rychle zakořenil a rostlince se zjevně daří, ten výhon už má 78 cm. Zastřihnout, nebo nechat růst? A název...prozradí někdo? Děkuji moc!

Neznám název rostliny
Neznám název rostliny #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Voskovka velmi krásně kvete, ale pozor, kam ji v době kvetení umístíte. Květy krásně a velmi intenzivně voní, někoho z toho může silně bolet hlava či mít přímo alergii (bohužel já). Přikládám foto jak ji tvarovat. Ida

Neznám název rostliny #3

lipanek
hodnocení

4x

Voskovka.

Nestříhat, točit po zapíchnutém drátě do věnečku. Bude potřeba větší a těžší květináč.

hodnocení

4x

Připadá mi to jako voskovka hoya, pne se potom po nějakém drátu.

hodnocení

2x

Je to liána a ta se plazí po všem, na co dosáhne. Když kvete, intenzivně voní a kape z ní lepkavá šťáva. |Já se ji vždycky omluvím a květ odlomím a vyhodím.

Neznám název rostliny #4
petr2000*

Babkazov, ta mřížka, tak ta je luxusní. Máme doma podobnou a Máme to taky celé obrostlé.

petr2000*
hodnocení

2x

Myslím, že je to Hoya carnosa - Voskovka. Česky Hoya masitá. Když kvete tak velmi intenzivne voní. Petr

petr2000*

Jo a nestříhat - na holych šlahounech narostou listy

hodnocení

Ido, maky, lipanku, případně i další, kdo se ještě ozvete...MOC DĚKUJI A PŘEJI PĚKNÝ DEN !

liska5
hodnocení

0x

Nemusí se točit do věnečku, když ji dáte nahoru na linku. Dala jsem ji do široké misky /na kulatý tác/, měla více výhonů a visela a kvetla zboku linky, jako závoj.

Ty krásné květy mi voněly, jako když se pálí bakelit. A ještě z nich kapalo lepidlo*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]