Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za nemoc stromů a jak léčit?

Od: evah odpovědí: 6 změna:
Tohle se objevilo na více ovocných stromů v okolí. Co je to a co s tím?
doplněno 22.03.20 18:22: Nevím, jestli je to dobře vidět. Kůra jakoby zčerná a rozevře se, pod ní je suché dřevo bez snahy o zalití smolou.

Co je to za nemoc stromů a jak léčit?
Co je to za nemoc stromů a jak léčit? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

4x
Bohuzel, nejspis se jedna o rakovinu kury.
O jake druhy se jedna, vsechny stromy jsou stejne nebo je to napric druhy ruznymi?
evah
hodnocení

Podobnou nemoc jsem našla při procházce na obecních jabloních už loni nebo předloni - začne to nejprve černat, pak se kůra rozestoupí a na krajích se olupuje a pod ní je suchá větev, postupně tak ty jabloně odumírají. Naše je meruňka a je ještě mladá, tak jsem doufala, že ji zachráníme...

liska5
hodnocení

1x

Myslím, že tomu se říká mrazové desky. Pochybuji, že se to dá léčit. Možná ošetřit. Asi to je i nevhodnou odrůdou pro ten kraj i klimatickými změnami. Třešně a jiné peckoviny se navíc nemají v zimě řezat, střihat. Jestli tam byla v minulosti chyba/?/

floro*
Mrazove desky vznikaji na slunecne strane kmene nebo silne navetrne. Stromy by byly poskozeny na stejne strane kmene. Ne na bocnich větvích a jeste ze spodni strany.

figurek*
hodnocení

1x

je to poškození stromku mrazem.

Kůru opižlejte, abyste se dostali až k poškozenému dřevu. Dřevo oškrábejte až po živou vrstvu a zamázněte nějakým zahradnickým balzámem.

Bohužel mám další špatnou zprávu, mrazem poškozené stromky se příliš vysokého věku nedožívají. :(

jabraka*

Ale stejně se o záchranu pokuste!

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]