Nejste přihlášen/a.
Za pár dnů má začít sněžit a mrznout (až -5 i víc) a na zahradě je už všechno nachystané kvést, růže mají vyběhlé pupeny. Dá se s tím něco udělat, něčím přikrýt, aby to všechno nezmrzlo? Poradíte, vy zkušenější zahradníci?
Dnes mi rozkvetla meruňka,která je sice první rok na místě,ale rád bych li udržel.Tak jsem ji přikryl gázovým závojem,jako nevěstu.ale musím ji hned ,jak mrazíky poleví odkrýt,.protože potřebuje opýlit!
Ve větším rozsahu se používá rosení vodní mlhou,nebo kouřem.Malý rozsah u růží bach skutečně řešil zakrytím lehkou tkaninou.Ne folií,protože z toho sluníčko okamžitě udělá výheň.
JABRAKA
Plno rostlin to ustojí. Ty rostlinné šťávy snesou víc, jak voda. Pokud růže namrzne, po mrazech se ustřihne to zčernalé mrazem a ona znovu obrazí. Dobré je rostlinu postříkat. Hlavně, když je sucho, polít kolem ní půdu, aby ji mráz nevysušil. A na noc přikrýt. Textilii připnout kolíkama na prádlo a taky ji pošpricovat.
Maky, tohle mi také poradila jedna paní a já to udělala a výsledek se nedostavil. On to totiž není přípravek proti mrazům, ale proti moniliové spále. Na tu to stoprocentně pomůže, ale před mrazem to nezachrání. Já jsem tím ale vyléčila svou meruňku, která byla každý rok napadená moniliozou a já si myslela, že ji spálil mrazík. Už jsem ji chtěla úplně zlikvidovat a pak jsem ji začala stříkat a meruňka rodí jako divá. Ale letos v plném květu uhodily opravdové mrazy, v noci mínus 10 stupňů a po několik dní za sebou. Takže konec. Bohužel.
suzymon, u nás to dopadlo také tak. Přípravek nezabral, máme přípravky dva, jeden se proti mrazu a jeden proti spále. Minus šest bylo prostě moc, pomůže to tak na -2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.