Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych věděl jestli a jak ostříhat okrasné keře dle obr. Jde o rostliny staré cca 5 let a jde mi především o to co se svislými dlouhými výhony: nechat? zastřihnout? Pokud ano, kolik nad zemí? Jde o komuli Davidovu, zlatici, veigelii...
Takže popořadě - komuli seříznout dost razantně, protože kvete na jednoletém dřevě a za chvíli vám krásně obrazí a pokvete, klidně tak 50 cm od země. Zlatici i veigelii nechat odkvést a pak teprve seříznout taky tak. Dneska je spousta odborníků, co seřeže na jaře všechno a pak tam nemají nic. Nedávno jsem u jedné bytovky obdivovala krásné keře ibišku syrského /který roste celkem pomalu a musí se na něj opatrně/. Před týdnem jsem šla kolem a někdo to seřízl na 10 cm od země. Bylo mi do pláče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.