Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
letos jsem nedočkavý a už jsem zasadil do květináčků i salát. Počítám, že dva týdny bude tvrvat než budou sazeničky a pak už bych ho chtěl dát ven pod bílou textilii. Žádný rok nestihnu toto jarní sázení, protože v květnu bývá rovnou léto a na salát je moc teplo.
Na obalu píší, že se ven sází až v dubnu za tepla. Ovšem není duben jako býval duben (ano může i mrznout).
Co myslíte, uspěchal jsem to nebo jste na tom stejně? ![]()
A otázka: kdy sázet salát ven - semínka a sazenice? Chtěl bych to aplikovat na počasí z posledních let (je tepleji než bývalo v předchozí generaci ke které se vztahuje většina těchto termínů).
díky
Pokud bude pod netkanou textilií, tak šup s ním ven. Salát snese mrazík bez problémů, hlavně musí být otužilá sadba.
Dubáček v pohodě, ledový jsem takhle brzo nedělal. Jinak si pamatuju, že mi ho přeběhnul mráz 8 stupňů, venku, bez folie a v pohodě.
Jsem na tom úplně stejně. Už jsem minulý týden vysela semena salátu do foliáku
, také se letos nějak nemohu dočkat. A také jsem přemýšlela, jestli jsem to neuspěchala. No, nakonec nic strašného se nestane, buďto semena vylezou, nebo ne a budu vysévat znova, později. A i v tom foliáku jsem přes to dala bílou netkanou folii. Ale pochybuji, že to nějak pomůže, je tam zima. ![]()
Příště místo ledového letního salátu si kupte ledový salát celoroční. Snese všechno, téměř. Seju vždy do misky na okno doma, jakmile jej vysadím ven, naseji do misky druhou várku a to opakuji až do října.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.